Lampaan kare reseptejä

Lampaan kare ja tulinen BBQ-kastike

Lampaan kare ja tulinen BBQ-kastike

N. ä. i. n. p. s. e. a. l. k. u. o. t. m. h. v. K. j. r. b. ,. ". V. d. y. H. 1. c. 2. ö. w. ½. D. -. P. (. f. ). L. S. A. O. g. R. 0. °. C. 5. 6. d l. k g
Karitsan kare "Caesar"

Karitsan kare "Caesar"

Maustoin lampaan anjoviksella ja valkosipulilla, tein parmensanmajoneesin ja paahdoin hiukan sydänsalaattia

LAMMAS↔KARITSA

Puhdista lampaankaree kalvoista, raaputa luut veitsellä puhtaiksi. Karitsan liha on alle vuoden iäissä teurastetun lampaan poikasen lihaa
Taikinoitu karitsan sisäfile

Taikinoitu karitsan sisäfile

Tämä on hiukan isotöisempi kuin karitsan kareet tai lapa uunissa, mutta lopussa kiitos seisoo. 600g karitsa (lampaan) sisäfilettä kalvot poistettuna. 600g karitsa (lampaan) sisäfilettä kalvot poistettuna
Yrteillä kuorrutettua karitsanfileetä ja täsmäviini

Yrteillä kuorrutettua karitsanfileetä ja täsmäviini

Viini-lehden sivuilta löytyy Antti Vahteran täsmäreseptejä neljän ja viiden tähden viineille ja yrteillä kuorrutetut lampaanfileet kuullostivat varsin oivalta käyttötarkoitukselta pakastimessa olleille ulkofileille

Yrttimarinoidut lampaankyljykset

Poista kareista ylimääräinen rasva ja kalvot. Aseta lampaankyljykset laakeaan astiaan ja kaada päälle marinadi
Lampaankare

Lampaankare

Jos teet kokonaisen kareen sijaan kyljyksiä, anna niiden maustua jonkin aikaa öljyssä ja paista valurautapannulla noin 5 minuuttia. 500 g lampaan kyljysriviä (tai leikattuja kyljyksiä)
Ny on rillissä hyvää lihaa & bataattia.

Ny on rillissä hyvää lihaa & bataattia.

Lampaankare on yks suurimmista suosikeista hyvän maun, teksuurin ja sen helppouden takia. Kare ei ole mikään edullisin ruhonosa mutta kai sitä kerran kesässä voi itsensä palkita
Lammas, Karitsa ei ainoastaan kausiruokaa

Lammas, Karitsa ei ainoastaan kausiruokaa

Lampaankaretta, loppuunkäytetyllä leikkuualustalla. Olen lukenut jostain että tulevan kesän ruokatrendeihin kuuluu vahvasti mukaan lampaan- tai karitsanliha

Lampaankyljykset

Poista lampaankareista kalvot ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista kareisiin pannulla kullankeltainen väri voissa ja loppukypsennä uunissa 170 asteessa noin 10 minuuttia. 2 lampaankyljysriviä
Marokkolaiset lampaankyljykset

Marokkolaiset lampaankyljykset

Lihakauppiaamme hallissa sai houkuteltua meidät adoptoimaan valitsemamme kareen lisäksi vielä muutaman jämäpalankin, niin että tarkoitus olisi nyt kirjoittaa ohjeisiin "neljälle hengelle" ja tarkoittaakin sitä
Karitsanpotka andalusialaisittain

Karitsanpotka andalusialaisittain

Kahden hengen taloudessa harvemmin kokonaisille viuluille on tarvetta, joten pöydässämme nähdään sitä useammin lampaankaretta (tsekkaas nämä marokkolaiset kyljykset tai tämä persilladella kuorrutettu ja valkosipulisesta cashew-kastikkeesta täydellisen kaverin saava kyljysrivi) tai juuri lampaan potkaa, jota blogissakin on nähty punaviinissä haudutettuna ja nyhtöversiona