Ruskista niitä hetki pannussa voissa ja lisää lampaan rinnalle pataan/vuokaan. Sekoita vesi, fondi, sinappi, 2 dl punaviiniä ja kahvi keskenään ja valuta lampaan päälle. 3 dl paiston aikana punaviiniä, sillä laakea vuoka foliolla haihdutti varmaan enemmän kuin pata
Jos olisin suunnannut isoon markettiin, niin homejuustoksi olisi sen perinteisen suomalaisen brändin sijaan todennäköisesti valikoitunut paleoystävällisempi, pastöroimattomasta lampaan raakamaidosta valmistettu Roquefort
Reseptejä miettiessäni olin palloillut perinteisen paistin ja nyhtölampaan välillä, mutta poikaystäväni keksikin että isosta paististahan riittää molempiin – ihanaa
Ja se kun onnistuu kypsyydessä ja makujen yhdistelemisessä, olen mä kuulkaa eräänkin hevosen pihvin kuivattanu pannulle ja jäyhäny lampaan paahtopaistista valmistamaani purkkaa, että täytyy hehkuttaa kun joskus onnistuu täydellisesti
Viimesenä nyrkillinen lampaan/vuohenmaito-fetaa annoksen. Paiston jälkeen. Ei tämä huttu mitään virallista kruunua saati titteliä ole saanut, mutta omassa kotikeittiössäni Kreikkalainen kasvispata on ollut todellinen sydämensulattaja
Perinteiset Sisilialaiset Cannolot täytetään lampaan maidosta valmistetulla Ricotta-juustolla, mutta ainakin täällä Pohjois-Italiassa niihin laitetaan useammin tavallisesta lehmän maidosta valmistettua Ricottaa
Mies hoiti tällä kertaa lihakauppareissun ja toi mukanaan lampaan selkäpaloja. Lorauta isoon ja kuumaan paistokasariin oliiviöljyä ja paista lammaspaloja muutama minuutti kunnes palat ovat kauttaaltaan ruskistuneet
Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa. Miltä kuulostaisi takkatulen edessä after ski-hetkinen, jossa tarjolla olisi sutjakkaasti suuhun sujahtavia lampaankyljyksiä, pala juurekasta kiviuunissa paistettua leipää sekä höyryävän lämmintä uunifetaa