Lampaan paisto reseptejä

Tavoitteena täydellinen pihvi!

Tavoitteena täydellinen pihvi!

Lampaan ulkofile-pihvi paistumassa. T-luu pihvi, paistoaste hetkellä raaka. Ota esiin paistomittari ja mittaa lämpötila
Rosmariini-Valkosipuli-Punaviini Nyhtölammas

Rosmariini-Valkosipuli-Punaviini Nyhtölammas

Ruskista niitä hetki pannussa voissa ja lisää lampaan rinnalle pataan/vuokaan. Sekoita vesi, fondi, sinappi, 2 dl punaviiniä ja kahvi keskenään ja valuta lampaan päälle. 3 dl paiston aikana punaviiniä, sillä laakea vuoka foliolla haihdutti varmaan enemmän kuin pata
Kermainen sinihomejuusto-kaalipaistos pastan himoon

Kermainen sinihomejuusto-kaalipaistos pastan himoon

Jos olisin suunnannut isoon markettiin, niin homejuustoksi olisi sen perinteisen suomalaisen brändin sijaan todennäköisesti valikoitunut paleoystävällisempi, pastöroimattomasta lampaan raakamaidosta valmistettu Roquefort
Sitruuna maustaa lammasta ja juustokakkua

Sitruuna maustaa lammasta ja juustokakkua

Reseptejä miettiessäni olin palloillut perinteisen paistin ja nyhtölampaan välillä, mutta poikaystäväni keksikin että isosta paististahan riittää molempiin – ihanaa
Soveltaen kohti uutta vuotta

Soveltaen kohti uutta vuotta

Liha meni heti alkuun vaihtoon, koska pakastimessa oli Herrakunnan lammastilalta REKOn kautta hankittu laidunpossun (ei siis lampaan) sisäfilee
ENSIMMÄINEN KYYHKYNEN

ENSIMMÄINEN KYYHKYNEN

Ja se kun onnistuu kypsyydessä ja makujen yhdistelemisessä, olen mä kuulkaa eräänkin hevosen pihvin kuivattanu pannulle ja jäyhäny lampaan paahtopaistista valmistamaani purkkaa, että täytyy hehkuttaa kun joskus onnistuu täydellisesti
Paimenen paistos

Paimenen paistos

Paahda jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Paista paimenen paistosta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 500 g lampaan jauhelihaa
Vuoden 2014 paras kasvisruoka

Vuoden 2014 paras kasvisruoka

Viimesenä nyrkillinen lampaan/vuohenmaito-fetaa annoksen. Paiston jälkeen. Ei tämä huttu mitään virallista kruunua saati titteliä ole saanut, mutta omassa kotikeittiössäni Kreikkalainen kasvispata on ollut todellinen sydämensulattaja
Lammas-kaalikääryleet

Lammas-kaalikääryleet

Lisää paiston puolivälissä joukkoon kerma. 300 g lampaan jauhelihaa. Kuullota sipuli voissa. Yhdistä keskenään jauheliha, puuro ja sipulisilppu
Sisilialaiset Cannolit

Sisilialaiset Cannolit

Perinteiset Sisilialaiset Cannolot täytetään lampaan maidosta valmistetulla Ricotta-juustolla, mutta ainakin täällä Pohjois-Italiassa niihin laitetaan useammin tavallisesta lehmän maidosta valmistettua Ricottaa
Karitsanviulua ja kahvikastiketta

Karitsanviulua ja kahvikastiketta

Äidin kahvikastiketta oli ehdottomasti tehtävä tälle kaveriksi sillä se vaan on aivan tajuttoman hyvää lampaan kanssa
Ottomaanien hyökkäys keittiöön

Ottomaanien hyökkäys keittiöön

Mies hoiti tällä kertaa lihakauppareissun ja toi mukanaan lampaan selkäpaloja. Lorauta isoon ja kuumaan paistokasariin oliiviöljyä ja paista lammaspaloja muutama minuutti kunnes palat ovat kauttaaltaan ruskistuneet
TAHMEAT SIIDERISSÄ MARINOIDUT LAMPAANKYLJYKSET JA UUNIFETA

TAHMEAT SIIDERISSÄ MARINOIDUT LAMPAANKYLJYKSET JA UUNIFETA

Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa. Miltä kuulostaisi takkatulen edessä after ski-hetkinen, jossa tarjolla olisi sutjakkaasti suuhun sujahtavia lampaankyljyksiä, pala juurekasta kiviuunissa paistettua leipää sekä höyryävän lämmintä uunifetaa