Taikina. Maistuva leipä, jossa on runsaasti täytteitä. ½ dl öljyä (lisää taikinaan). Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (n
Paras osa valmistuksessa on tietenkin se, ettei taikinaa tarvitse vaivata. Yleensä jos olen kokeillut leipoa leipää niin siitä tulee aivan liian tiivistä eikä kuori ole tarpeeksi kovaa
Viime viikonloppuna otin itseäni niskasta kiinni ja laitoin taikinan tulille. Vaikka leivon aika paljon niin leipiä en ole kauheasti tähän mennessä vielä tehnyt, ainakaan ihan normaalia leipää
Ja jottei resepti ja postaus menisi liiaksi terveysintoiluksi, suosittelen lisäämään leipätaikinaan pari ruokalusikallista siirappia, joka tuo leipään ihanaa makua (siirappi ei kuitenkaan pakollinen)
Tästä satsista tulee mukavan paksu pellillinen tai sit voit tehdä kuten mä, eli käytät tähän leipäseen vaan puolet taikinasta ja puolella teet jotain muuta kuten pannupitsan tai sämpylöitä tms
Eli tarvitsemme yhden siian, vehnäleipätaikinaa, suolaa ja pippuria. Esimerkiksi vehnätaikinaan käärittyä retkievästä, jota voi maustaa tarpeen mukaan millä haluaa tai mitä sattuu olemaan kaapissa