Voi miten ihanaa lohiruokaa pöytäämme eksyikään. Ja erittäin iloisesti meidät yllätti myös uusi lohituote (Saimaan tuore kirjolohifile) sekä maullaan, koostumuksellaan, helppokäyttöisyydellään sekä eettisyydellään
aasialainen lohi & kaalisalaatti. Unohdin ruoan toviksi ja muistin sen, kun nostin viime viikolla meidän perheen ruokapöytään tämän aasialaisittain maustetun lohifileen, basmatiriisiä ja kaalisalaatin
Sekoita inkivääri, murskattu korianteri, chilijauhe, limemehu ja seesamiöljy kulhossa. Aseta lohifileet laakealle lautaselle tai ei-metalliseen vuokaan ja lusikoi mausteseosta fileiden lihapuolelle niin, että se peittää ne kokonaan
Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. 600 g ruodotonta lohifileetä. 2 rkl seesamiöljyä
Lisää joukkoon seesamiöljy, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä hetken. Meinasin kutsua annosta korealaiseksi Bibimpap – kulhoksi, mutta luulen, että oma versio on sen verran kaukana alkuperäisestä, että ihan lohikulho riittää