Valmistele kala sopivaan muotoon, muikut voi jättää kokonaisiksi fileiksi. Kun viimeksi muikkukaupat tehtyäni ja niistä laatikon valmistettuani ”nautiskelin” koko loppupäivän ihastuttavasta muikkuaromista ympärilläni, olin tällä kertaa kaukaa viisas – sekä ehkä hiukan laiska – ja ostin muikkuni perattuina
Jos aiot säilöä muikut, pese tölkit ja kannet kiehuvalla vedellä. Vuoassa kypsennettynä uunimuikut sopii nauttia kuumana tai jäähtyneenä, perunasoseen ja punajuurien kanssa
Lado sen jälkeen muikut ja suolakurkut pizzalle. Yksi parhaista ruokakirjahankinnoistani tänä syksynä on ehdottomasti ollut Suomen ykkösruokabloggari Mari Moilasen (Jotainmaukasta-ruokablogi) Sitä parempi soppa-ruokakirja
Perkaa muikut jos ostit ne perkaamattomina. Sitruunainen kuha tomaattikastikkeessa. Voitele uunivuoka, asettele muikut mukavasti limittäin ja ripottele päälle suolaa