Tuoretavarat haimme mökille yleensä Salon torilta, ja muiden kesäherkkujen joukossa oli usein kauniin valkoisia nauriita, jotka syötiin aina ihan sellaisenaan ohuelti kuorittuna
pienehköjä nauriita. Pese nauriit hyvin. Laita nauriit leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin puolisen tuntia tai niin kauan, että nauriit ovat haarukalla pistettäessä pehmeitä
Makkarat ovat niin maukkaista etteivät ne tarvitse mitään sinappia seurakseen, vain tuhkanauriita tai keitettyjä perunoita ja salaattia, ja lasillinen punaviiniä
Omenasiiderissä pitkään haudutettua peuranlihaa, sipulia ja nauriita, mehevä ruoka joka perinteisesti sopii paremmin syksyyn, vaikka kyllä se näin kylmänä ja sateisena kevätpäivänäkin lämmittää
Soseuta nauriit keitinveteen, jota on jäljellä puolisen desilitraa. Naurisrieska maistuu syksyltä. Viimeistään lokakuussa alan kaipailla tätä herkkua, eikä himo hellitä ennen kuin olen kaivanut esille tämän luottoreseptini ja pari pellillistä rieskoja on paistettu