Ota paistetut makkarat sivuun ja pidä ne lämpiminä, esimerkiksi uunissa miedossa lämmössä. Makkarat ovat niin maukkaista etteivät ne tarvitse mitään sinappia seurakseen, vain tuhkanauriita tai keitettyjä perunoita ja salaattia, ja lasillinen punaviiniä
paahdettuja kaskinauriita haluat. Sekä kaskinauriit että porkkanat paahdetaan uunissaa, karitsan. sinun on päätettävä missä kohdassa karitsa tapaa nauriit uunissa
Pähkäiletkö ikinä voisiko kukkakaalin vihreistä lehdistä valmistaa jotain poisheittämisen sijaan. Tässä onkin keitto-ohje #hävikkiviikko hengessä, jossa käytetään sekä kukkakaalin kukinnot, että lehdet
Lanttu ja nauris kuuluvat pitkään Suomessa viljeltyihin kasveihin. Nauris olikin ennen perunan saapumista erittäin laajalti viljelty ja oli ohran ohella tärkein viljelyskasvi
Kuulin sanan ”ital” ensimmäisen kerran pari vuosikymmentä sitten mennessäni jonkun reggaebändin keikalle kasvisravintola Herne & Nauriiseen Helsingissä
Ja kun suomalaisesta herkusta on kyse, seuraavan aterian reseptissä käytetään puikuloiden, karpaloiden ja veren lisäksi myös ruista, ohraa, spelttivehnää ja kaskinauriita
Paistetutnauriit. Kakku oli hyvää, paistetut naurispalat ihan hyvää ja tuo kakunpäällä olevat karamellisoitu nauris-omena setti ei niin hyvää, joten se jääköön historiaan vain villinä kokeiluna