Silakkapihvit. Viime viikonloppuna mieleni alkoi tehdä hirveästi silakkapihvejä. En muista, että niitä olisi lapsuudessani edes kotona juurikaan tehty, mutta jossain olen niitä syönyt ja ihastunut
Ja ennakkoluuloja tuli oikaistua siinäkin, että ei ne uunissa paistetut silakat ole millään tavalla huonompia kuin pannulla paistetut (tai ehkä ihan vähän, mutta ei paljoa)
Paistetut kalat laitettiin sitten jääkaapissa jäähtyneeseen marinadiin. Täytyy sanoa, että etikkasilakat eivät lähtökohtaisesti kuulostaneet kovin houkuttelevilta, mutta päätinpä kuitenkin ne tehdä pois, kun safkaa kirjasta tällainenkin ohje löytyy
Paista silakkapihvit kuumalla pannulla öljyssä tai öljy-voiseoksessa. Levitä leivän päälle kermaviiliä, friseesalaattia, kananmunaviipaleita ja silakkapihvit
Reseptien joukosta löytyvät isoisoäiti Ellinen paistetutsilakkapihvit, Aune-mummon legendaarinen pannukakku, Pasi-isän laivurinpihvi ja Vernan oma mustikkakeikauskakku - kotiruokaa parhaimmillaan
Hullunkuriset veljekset ja äiti olivat lähdössä illaksi kummitädin synttäreille Helsinkiin, ja notkuvien herkkupöytien kohtaamiseen piti luonnollisesti valmistautua nauttimalla Turun-päässä kunnon eväät ennen retken käynnistymistä
Laita paistetut ja jäähtyneet silakkafileet astiaan kerroksittain punasipulirenkaiden kanssa. Tähän reseptiin olen törmännyt keittokirjoissa jo ammoisista ajoista lähtien, mutta kesti vuosia, ennen kuin uskalsin ottaa ohjeen kokeiluun