Kuten viime postauksessa kerroin mun julkaisevan terveysreseptejä, niin tässä postauksessa tuleekin jo heti ensimmäinen, nimittäin terveellinen porkkanakakku
Lisää joukkoon muut kuivat aineet mukaanlukien stevia. Mitä tässä nyt olen viime aikoina ihmisiltä kuullut, porkkanakakku tuntuu olevan aika monen lempi leivonnainen
Kakkua varten hommattiin suomalaisia multaporkkanoita, hyvää tuorejuustoa ja steviasokeria. Äitienpäivänä muiden kokkaillessa keittiössä mä leivoin porkkanakakkua ja sainkin sen hyvissä ajoin uuniin
Murskaa steviatabletit (esim. porkkanakakku ilman ainuttakaan epäterveellistä ainesosaa. lusikan selkää käyttäen) ja lisää loput kuivat aineet joukkoon mukaanlukien stevia
Esimerkiksi porkkanakakku koostuu pekaanipähkinöistä, porkkanoista, taateleista ja mausteista. valkoinen sokeri, aspartaami ja muut valkoiset keinomakeuttajat -> luomuhunaja, agave-siirappi, makeat kasvikset, marjat ja hedelmät, palmusokeri, stevia
2 hengen porkkanakakku (tai yhden. 2-3 rkl steviaa tai enemmän jos tykkää makeasta. 5 tippaa sitruuna steviaa. 2-3 tbsp Stevia or more if you like sweet sweet. 5 drops liquid lemon stevia
maku ja koostumus muistutti melkolailla porkkanakakkua, josta jauhot ja sokerit ovat unohtuneet. Käytännössä minkä tahansa leivonnaisen karpintaminen onnistuu kaikkein helpoimmin korvaamalla jauhot mantelijauholla tai muulla vastaavalla hiilihydraattitietoisemmalla tavaralla (leseet, muut pähkinät ja siemenet jne) ja sokerin vähähiilihydraattisella makeutusaineella kuten stevialla