Helppo lihapata (uunissa kypsentäen). Ruskista lihat uunivuoassa 200-225 asteisessa uunissa. Lisää uunivuokaan sipulit ja porkkanapalat ja kaada vuokaan vettä niin että ainekset peittyvät ja anna ruoan kypsyä 150 - 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. mulla hautui vielä noin 130 asteisessa uunissa ½ tuntia päälle. Laitoin lisäkkeeksi uuniperunan puolikkaita kypsymään pellille, kun lihapata oli ollut jo uunissa noin 1½ tuntia
Ruskista porsaanlihasuikaleet parissa erässä kuumalla paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Omena sopii hyvin porsaanlihan kanssa yhteen ja kun tuoreeseen omenaan yhdistää vielä omenasiideriä, hyvää sinappia ja yrttejä ja antaa kaiken muhia uunissa pitkään, syntyy herkullinen lopputulos