Punakampela reseptejä

Punakampelaa punajuurien kera

700 g punakampelafileitä. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise punajuuret ja laita ne vuokaan leikkauspinnat ylöspäin

Paistettua punakampelaa ?Belle Meunière?

4 nyljettyä, kokonaista punakampelaa. 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla, kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista paistinpannulla hiljalleen nahkapuoli alaspäin

Punakampela juurespyttipannun kera

600 g punakampelafileitä. 1. Juurespyttipannu. Kuori porkkana ja perunat. Kuutioi porkkana, paprika, kesäkurpitsa ja perunat pieneksi

Punakampelaa Grenoblaise

4 pientä, kokonaista annospunakampelaa. 1. Laita perunat kiehumaan, valmista sillä aikaa kala. 2. Mausta kalat molemmin puolin suolalla ja pippurilla
Oluttaikinoitua kalaa

Oluttaikinoitua kalaa

500 g ruodotonta ja nahatonta punakampelan tai turskan filettä. 500 g ruodotonta ja nahatonta punakampelan tai turskan filettä
Kesäinen kalakeitto

Kesäinen kalakeitto

300 g kalafilettä (ahven tai kuha, minulla punakampela). 2½ dl kalalientä. 5 dl vettä. 2 tl suolaa. 6-8 uutta perunaa

Currykalaa ja katkarapuja

1. Laita sulatetut kalafileet leikkuulaudalle, suolaa ne kevyesti ja taita kaksinkerroin. 2. Kuori katkaravut, laita kuoret kattilaan
FISH AND CHIPS

FISH AND CHIPS

Briteissä annokseen käytetän useimmiten turskaa, koljaa tai punakampelaa. Pieni ikävä ja lomakuume alkaa taas kalvamaan Walesin suuntaan
Ruokakassista löytynyttä

Ruokakassista löytynyttä

Pestopasta ja sitruunalla maustettu punakampela. 300 g punakampelafileitä. Muutaman kerran olen nyt tilannut Anton&Antonin ruokakassin ja täytyy sanoa, että tyytyväinen olen ollut
Ei ihan tanskalainen voileipä

Ei ihan tanskalainen voileipä

Runsastäytteisille leivilleen he ovat keksineet käsittämättömiä nimiä, kuten Sol over Gudhjem eli ”aurinko Gudhjemin yllä” (ruisleipä, savusilli, purjo- tai keltasipuli, raaka munankeltuainen, Dyrlægens natmad eli ”eläinlääkärin yöpala” (ruisleipä, maksapasteija, suolaliha, lihahyytelö ja sipulirenkaat), Stjerneskud eli ”tähdenlento” (vehnäleipä, lehtisalaatti, tomaattiviipaleet, leivitetty punakampela, höyrytetty punakampela, päällä majoneesilla, kaviaarilla ja sitruunaviipaleella höystetyt katkaravut)