Punakampela uunissa reseptejä

Punakampelaa punajuurien kera

Penslaa ne voisulalla ja kypsennä uunissa pehmeiksi n. 700 g punakampelafileitä. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen

Paistettua punakampelaa ?Belle Meunière?

Paista kaloja uunissa n. 4 nyljettyä, kokonaista punakampelaa. 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla, kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista paistinpannulla hiljalleen nahkapuoli alaspäin
Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti

Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti

Ohje on alunperin nimellä “mureketäytteinen punakampela” mutta sopii kuhan kanssa mainiosti. Paista uunissa 200°. Lohko sipuli ja nostele vihannesten päälle kun salaatti on ollut uunissa 10 min
Ruokakassista löytynyttä

Ruokakassista löytynyttä

Pestopasta ja sitruunalla maustettu punakampela. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Paahda bataatteja 210 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia tai kunnes tuntuvat pehmeiltä. 300 g punakampelafileitä. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia
Ei ihan tanskalainen voileipä

Ei ihan tanskalainen voileipä

Runsastäytteisille leivilleen he ovat keksineet käsittämättömiä nimiä, kuten Sol over Gudhjem eli ”aurinko Gudhjemin yllä” (ruisleipä, savusilli, purjo- tai keltasipuli, raaka munankeltuainen, Dyrlægens natmad eli ”eläinlääkärin yöpala” (ruisleipä, maksapasteija, suolaliha, lihahyytelö ja sipulirenkaat), Stjerneskud eli ”tähdenlento” (vehnäleipä, lehtisalaatti, tomaattiviipaleet, leivitetty punakampela, höyrytetty punakampela, päällä majoneesilla, kaviaarilla ja sitruunaviipaleella höystetyt katkaravut)
Ympäristöystävällisempää kalaa

Ympäristöystävällisempää kalaa

ahven, hauki, kuha, kampela ( ei kuitenkaan piikki ja punakampela ), muikku, sisäveden siika, sei, luomu merkitty kasvatteu lohi sekä muutama muukin mutta nämä nyt mainitakseni sellaisiksi loistaviksi arki- ja juhlaruokaankin tapuviksi hyviksi kaloiksi

Battle of the pizzas!

Marko jatkoi tästä kalapizzalla, jossa sitruunamehussa raakakypsytetyt punakampelan palat ja keitetyn perunan siivut asettuivat tilli-persiljapeston päälle

Gut Hermannsberg

Ihanteellinen kumppani kaikille perinneruoille kuten kukkakaali Polonaiselle, Wieninleikkeelle tai paistetulle punakampelalle