Mikäpäs sen helpompaa Sunnuntai ruokaa kuin smetanalohi ja jokin pyre. Myskikurpitsa on suht makea, samoin palsternakka ja alkuun pelkäsin tuleeko näiden yhdistelmästä liiankin makea mutta toisaaltaan smetanalohessa on sitruunaa, joka toimii kivasti vastakohtana, joten ei muuta kuin kokeilemaan
viereen selleripyreetä. Hauduta kalat kannen alla kypsiksi ja tarjoa selleripyreen kanssa. SELLERIPYREE. Soseuta selleri sauvasekoittimella, lisää neste pienissä erissä, kunnes saat haluamasi paksuista pyreetä
appelsiinilla marinoitua fenkolia sekä fenkolia ja hernettä pyreenä. Fenkoli-hernepyree. Fenkoli sopii erityisen hyvin kalaruoille ja se on maukasta sekä raakana että kypsennettynä
Lisää tämän jälkeen tomaattipyree ja sardellit pannulle ja sekoita kastiketta. Sardellit hajoavat tällöin kastikkeeseen ja pyree makeutuu tästä öljyssä paahtamisesta
Sitten pääruoalle ajattelin tehdä siitä viime viikolla ostamastani jamssista pyreen, muussin, soseen tai jotain, mutta mokoma oli aika ruskeaksi pilaantunut kun sitä rupesin kuorimaan
Tähän perunapyreeseen valkosipuli sopii mahdottoman hyvin. Voit pursottaa pyreestä pieniä kauniita kukkuloita ja gratinoida ne uunissa tai läväyttää muussikekona lautaselle
Illallisvalmisteluja helpottaakseni olin tehnyt risottoon tarvittavan pyreen jo päivällä valmiiksi. Onneksi on se aika vuodesta, että melkein yölläkin valoisaa
Keitä palat kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois ja sekoita pehmeät juurekset pyreeksi. Aseta juurespyreetä lautasille ja koristele lehtipersiljalla