Ranskalainen perinneruoka reseptejä

Ranskalainen endiivigratiini

Ranskalainen endiivigratiini

Eilen sitten maistoin Ranskassa sikäläistä perinneruokaa, eli endiivigratiinia, ja ihastuin suunnattomasti

Sensuelli ja elegantti ravintola Ribe, Tallinna – Sensuaalne ja elegantne restoran Ribe, Tallinn

”Meillä on hyvät kotimaiset raaka-aineet, ranskalainen tekniikka ja venäläinen kokki. Keskityin ruoka-annokseen ja havaitsin, miten lautasella oli eestiläinen perinneruoka, perunat, possu, kaali, sinappi ja piparjuuri, mutta täällä trendikkäässä ranskalaisessa muodossa ja olin ällistynyt siitä, että näin voi meidän juhlapöydän klassikon nähdä ja valmistaa
Sirkkelikukkoa viinissä

Sirkkelikukkoa viinissä

Innoituksena toimi ranskalainenperinneruoka coq au vin eli punaviinissä haudutettu kukko. Perjantaiaamuna vaimoni kertoi nähneensä unta, jossa valmistin fasaanikeittoa

Kansallispuistoja, kolareita ja kansainvälisyyttä

Rita, Alex, thaikkusafka ja ranskalainen viini. Bambuisessa astiassa höyrytetyt nyytit olivat tarjoilijoiden mukaan kiinalaista perinneruokaa, mutta kaalin sisään kääritty riisi-possuseos muistutti tosiaan erehdyttävästi jotain aivan muuta
Cassoulet

Cassoulet

ranskalainen talviklassikko cassoulet. Siis mitä. Jo jokunen viikko sitten iltapäivälehtien lööpeissä lupailtiin talven olevan ohi

Ruokamuisto – mistä sellainen syntyy?

Noiden ranskalaisten huippuviinien vuoksi päädyin siihen, että tarjoan ”Ranskalaisen illallisen”, siitäkin huolimatta, että ranskalainen keittiö ei millään muotoa ole vahvuuksiani