Muutamaan otteeseen vastaani on tullut reseptejä vegaanimarengeista. Kuulostaa pahalta ja kun vielä tietää mistä ne tehdään, kikherneiden säilöntäliemestä, ei vesi tosiaankaan herahda kielelle
Koska minulta on pyydetty jonkin verran viljattomien ja maidottomien leivonnaisten ohella myös reseptejä, jotka olisivat samalla lisäksi munattomia, päätin kokeilla munattomia marenkeja, sillä sain viime vuoden puolella toiveen munattomista ja sokerittomista marengeista
säilöntäliemi talteen. Viikonlopun herkuttelun jälkeen onkin hyvä taas palata. ruotuun. Ihana oli nauttia kauniista ja maukkaista annoksista lahden toisella
Niille, joille aquafaba on tuntematon raaka-aine, kerrottakoon, että kyseessä on kikhernesäilykkeen (tai muiden papujen) keitin- tai säilöntäliemi, jota käytetään kananmunan valkuaisen tapaan
Meillä pidettiin sairastupaa eilen perjantaina. Apukokeista pienempi sairasti taudeista inhottavinta. Vatsatautipotilasta ei haittaa, vaikka jääkaappi huutaa tyhjyyttään, kunhan vaan on juomaa tarjolla
Siinä vaiheessa, kun väritön ja mauttoman näköinen kikherneen säilöntäliemi alkoi muuttumaan vatkatessa kiiltävän valkoiseksi ja kuohkean kauniiksi vaahdoksi, heräsi lapsenomainen innostus, kiinnostus ja ihmetys ruoanlaittoa ja sen taikaa kohtaan
Kaada papujen säilöntäliemi pois ja huuhtele papuja hieman lävikössä. Hummusta, pestoa, tapenadea, mitä vain täyteläistä ja aromikasta tahnaa ja minä olen aivan myyty
Hedelmäisissä leivoksissa maistuvat persikka, mansikka ja banaani. Saat leivoksista gluteenittomat, kun käytät taikinaan kaksi desilitraa perunajauhoja tai korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla
Mittaa lohen säilöntäliemi ja lisää ruokakerma sekä tarvittava määrä kalalientä tai vettä. nestettä (lohen säilöntäliemi, 2 1/2 dl kevytruokakermaa sekä tarvittaessa kalalientä tai vettä)