Tutkiskeltaessa pidemälle historiaan, siman juuret juontavat hyvinkin myöhäiselle ajalalle. Valmistus. Tämä luettuani ymmärrän, miksi teekkarit tuntuvat olevan niin siman perään
Meillä aloitettiin eilen mesi-juoman valmistus eli vappusiman. Innostuin jopa selvittelemään siman alkuperää ja selvisi, että se on alkujaan ollut hunajaviiniä eli vettä, hunajaa ja hiivaa
Aloita piirakan valmistus täytteestä. kuva. Pirkka. Tässä muutama kuva meidän perheen vapusta. Sima onnistui sittenkin, vaikka sen pullottaminen myöhästyi vuorokaudella
Vapun saapuessa kukonaskelin, muistathan miten helppoa kotisimanvalmistus on. Itse siivilöin käyneen siman puhtaaseen sankoon, johon heitän kourallisen rusinoita ja samanverran sokeria
Tein jo viime viikonloppuna siman, joka valmistui ja jopa onnistuikin hyvin. Positiivista ohjeessa on todella nopsa ja helppo valmistus ja miinusta ulkonäkö
Valmistus. annoin siman käydä jääkaapissa to-ma eli 4 vuorokautta jo ensimäisenä iltana jääkaapissa rusinat olivat nousseet pintaan muista sulkea korkit kunnolla jotta hiilihappoja modostuisi itse suljin korkit kunnolla sunnuntaina sima säilyy hyvänä viikon jääkapissa ja noin 2 päivää valmistumisen jälkeen se on parhaillaan