Sinisimpukat tomaatti reseptejä

Thai-maustetut sinisimpukat

1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne sekä chili viipaleiksi. Hiero morttelissa chili, valkosipuli ja korianteri karkeaksi soseeksi ja kuullota sitten seosta muutama minuutti öljyssä

Sinisimpukat

1. Pese simpukat esim. juuresharjalla huolellisesti kylmän virtaavan veden alla ja tarkista ne samalla. Poista ne simpukat, jotka eivät sulje itseänsä

Sinisimpukat valkoviinissä

1. Harjaa ja huuhtele simpukat ja raaputa irti kuorien välissä oleva parta. Paloittele sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

Huuhtele ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. 1. Irrota persiljasta varret ja hienonna lehdet. Sekoita voi ja hienonnettu persilja ja purista joukkoon valkosipulinkynnet

Curry-limettisimpukoita

Puhdista simpukat huolellisesti juoksevan kylmän veden alla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta auki olevia simpukoita

Punainen kala-äyriäispata

1. Leikkaa kalafilee 1 cm. n paksuisiksi suikaleiksi. Harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on auki eikä sulkeudu, vaikka kuorta napauttaisi kevyesti
Bouillabaissea talon tapaan

Bouillabaissea talon tapaan

Lisää sinisimpukat ja katkaravut. Kala, pehmeät kalalajit rikki keitettyinä ja kovemmat kalat palasina, sekä muut kiinteät ainekset – peruna, tomaatti, valkosipuli ja sipuli – tarjotaan toiselta lautaselta

Baskilainen kalakeitto

Lisää lopuksi keiton päälle lautasille katkaravut, sinisimpukat ja friteeratut kala- ja broileripalat

Kala-äyriäiskeitto

1. Tarkista, että kaikki simpukat elävät kopauttamalla niitä työpöytään. Simpukat, jotka eivät sulkeudu on heitettävä pois

Kala-äyriäiskeitto

1. Sulata kalafileet puoliksi ja kuutioi ne. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Halkaise ja huuhdo purjo ja paloittele se

Kalapata merirapujen kera

1. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi maissintähkät 2 cm. n paloiksi. Pese harjalla perunat huolellisesti, jätä kuoret paikoilleen ja lohko perunat neljään osaan

Kana-äyriäis-mustekalapaella

1. Sulata calamare-mustekalat. Huuhtele ja perkaa ne ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet

Länsirannikon salaatti

Sulata äyriäiset ja herneet jääkapissa. Keitä parsat. Viipaloi sienet, suikaloi kurkku ja paprika, pilko parsat ja murskaa valkosipuli

Merelliset voitaikinakääröt

1. Kauli kaksi voitaikinalevyä yhteen ja leikkaa kummastakin kaulitusta levystä iso pyörylä. Leikkaa merianturafileet kahtia ja nosta kummankin voitaikinapyörylän toiselle puolikkaalle neljä kalapalaa niin, että pyörylöihin jää noin 2 cm reuna