Soijaa. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin possun ulkofileetä mutta meillä uuniin menee sisäfile. Alkuperäisessä ohjeessa ainekset hienonnettiin monitoimikoneessa tahnaksi ja sekoitettiin soijan kanssa mutta veitsellä hienonnettuna toimii myös hyvin
Ota kalafileet marinadista ja kuivaa hyvin. Sekoita ne hyvin soijan ja hunajan kanssa marinadiksi. Yritä saada kastike ja kalafileet valmiiksi yhtä aikaa
½ dl soijaa. Paista nopeasti porofileen kummaltakin puolelta pinta rusehtavaksi. ½ dl soijaa. 500 g Poron ulkofilee. 2) Sekoita keskenään öljy, soija, konjakki, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. 3) Laita ruskistetut porofileet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. 20-30min riippuen fileen paksuudesta. 5) Kääri kypsät fileet löysästi folioon n. 500 g Poron ulkofilee
Oman ruokani tein rintafileestä koipien sijaan, koska suunnittelen Havaiji-juhlien menua ja file sopii tarjottavaan kokonaisuuteeni paremmin, nyhtöhulia ehkäpä luvassa
soijakastiketta. Johtuen ainakin siitä, että niissä nahattomissa ja luuttomissa fileissä, joita erinäisten ohjeistusten mukaan tulisi niiden proteiinipitoisuuden ja vähärasvaisuuden vuoksi suosia ei yksinkertaisesti ole makua
Lisää sipulien ja sienien joukkoon kerma, sinappi, soija, suola ja pippuri. Näillä mietteillä lähdin valmistamaan L'Uomu Nokan luuttomasta ja nahattomasta Juhlafileestä sunnuntairuokaa, jota söin vielä hyvillä mielin maanantainakin toimistolla