Tomaattichutney reseptejä

Sielun ja ruumiin ruokaa ravintolassa ja teatterissa

Sielun ja ruumiin ruokaa ravintolassa ja teatterissa

Tomaattichutney on kuulkaas se juttu. Teatteriminäni on aktivoitunut aivan liian pitkän tauon jälkeen. En ole tainnut puhua siitä täällä aikaisemmin, mutta minulla oli teini-ikään asti vakava haave tulla näyttelijäksi (tosin halusin olla myös taidemaalari, kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kirurgi ja seksikäs agentti)
Vihreä tomaattichutney

Vihreä tomaattichutney

Vaniljalla maustettua vihreätä tomaattichutneytä, hyvä tapa hyödyntää tomaatteja kun ne eivät enää syksyllä ehdi kypsiä oksillaan, jos uskallat
Tomaattichutney

Tomaattichutney

Voit käyttää tomaattichutney'a lisukkeena hampurilaisen välissä, intialaisen ruuan sivussa mm. Säilötyistä vihreistä tomaateista oli tarkoitus purkittamisvaiheessa tulla hiukan erilaisia, mutta lopulta minun näpeissäni se muuttuikin chutneyksi
Mangochutney mintulla

Mangochutney mintulla

Chutney on hedelmiä tai vihanneksista makeassa mausteliemessä, ja hedelmistä ja vihanneksesta riippuen maustan ne eri tavalla ja chutney on perinteistä lisuketta lihalle, ja tämä resepti on mukaelma tomaattichutneystä jolla aloitin chutneyn valmistuksen 1980-luvun lopussa
Champagne and hot dogs

Champagne and hot dogs

Makkaran kanssa tarjottiin perunasalaattia, tomaattichutneyta, aiolia sekä punasipulihilloketta. Jokin aika sitten ystävämme, joka on ravintola-alan ammattilainen, totesi ruokapöytäkeskustelussa (joka usein koskee ruokaa, mikä onkaan mukavampaa ruokaillessa kuin puhua ruoasta, tulevista ja menneistä aterioista
Intialaisia herkkuja

Intialaisia herkkuja

Tomaattichutney ja samosat (uppopaistetut vihannespasteijat). Tomaattichutney (5 dl)2 tlk tomaattimurskaa*

Tomaattichutney

Kuori tomaatit kastamalla ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja vetämällä kuori pois. Lohko tomaatit, poista kanta ja siemenet

Tomaattichutney

1. Kalttaa tomaatit kastamalla ne haarukan piikeissä kiehuvan kuumaan veteen ja poistamalla löystyneet kuoret