VILJATTOMAT, HIIVATTOMAT JA MAIDOTTOMAT SÄMPYLÄT. sämpylät välittömästi taikinan valmistuksen jälkeen. Läheinen ystäväni on erittäin allerginen monille asioille
Otsikon mukaisesti viime viikon olin suuren innostuksen vallassa ja selasin paljon paleoreseptejä. Herkuttelut jäi minimiin ja ruuat oli pääasiassa viljattomia/gluteenittomia sekä maidottomia
Viljattomatsämpylät eivät olisi olleet turhan vaikeita vääntää, mutta vähäisten vapaapäivieni takia leipomisinnostus oli vähissä ja halusin viettää vapaahetkiäni muuallakin kuin keittiössä
) Hampurilaisen sämpylät voi tietenkin ostaa valmiina, mutta itse tein Liemessä-Ruokablogin perustajan Jenni Häyrisen KATUKEITTIÖ - PAREMPAA ROSKARUOKAA kirjan ohjeen mukaan
ja hienonsin ne sämpylätaikinaa. Nostatin ja paistoin sämpylät patonkipellillä. Gluteenittomat nokkossämpylät (12 kpl). Paista sämpylät 220 asteessa noin 20 minuuttia
Oopsit eli viljattomathöttösämpylät. Jotenkin sellaiset kovat, siemeniset sämpylät ei kuulu hampurilaiseen (siis esim viljapuolelta ruishamppari, yäk, vaikka ruisleipä että ne täytteet mieleen onkin)