Moikka moi. Kelit lämpenee täällä perämeren pohjukassakin ja kesä tekee tuloaan kovalla vauhdilla. Valmistin tänään lammaspataa vähän spontaanilla otteella, mutta lopputulos oli kyllä mitä mainioin
V. i. k. o. n. l. p. u. e. m. y. t. ö. s. ä. h. a. S. r. A. v. ,. E. d. j. P. K. -. M. J. f. O. L. ). T. C. I. H. Y. R. N. 2. g. 3. 6. 4. 5. (. 1. 0. 7. c. k g. d l
Tajine bel Lham. Eli lammas-tajine näin Tampereeksi. Tajine tai tagine on pohjois-afrikassa käytettävä kartion mallinen saviastia, missä sikäläisiä pataruokia valmistetaan
Sain tänä vuonna mieheltä erittäin mieluisen synttärilahjan. persialaisen kokkikurssin. Kansalaisopiston kurssin vetäjänä toimi todella mukava iranilainen nainen ja oppilaita oli meidän lisäksi vain kaksi, joten tunnelma oli todella rento
Mulla oli vuosia "lammaskammo", kun joskus vuosia sitten pilasin lampaanpaistin totaalisesti tehden siitä aivan kammottavan makuista pöperöä, sitä kuuluisaa hikistä villasukkaa
Kesämökki. Paikka, jossa ruuanlaitosta tulee taitolaji jo pelkästään siksi että käytettävissä on nihkeästi toimiva sähköuuni, arvaamattoman kuuma leivinuuni, muutama tylsä veitsi sekä epämääräinen Aristoteleen aikainen kattila-, kulho-, kilho- ja välinevalikoima
Tässä jokin aika sitten jatkoin meemiä Marsha Mehranin kirjalla "Ruusuvettä ja lammaspataa". Samassa oivalsin, että tässähän on hyvä hetki aloittaa uusi juttusarja
Tähän reseptiin törmäsin kirjoittaessani juttuani Levant-ravintolasta. Ravintolan perustajiin kuuluva syyrialainen Mazen Al Khadour on muuttanut Syyriasta Suomeen jo vuonna 2004 ja tehnyt pitkän työrupeaman helsinkiläisravintoloissa, lukuunottamatta vuoden Jenkki-piipahdusta, jolloin hän kouluttautui lentäjäksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.