brunssilla oli tarjolla mantelilettuja. Hemmotteluruokaa. Mäti tekee ruokailuhetkestä juhlavan aina, tarjoaa sitä perinteisesti erikseen smetanaa, sipulisilppua ja mätiä taikka melkein sama paketti kastikkeen muodossa
Tee sama operaatio lohi-haukiseokselle. Kiehauta litra kalalientä. Muotoile haukipyörykät joko veteen kastetuilla lusikoilla tai kylmällä vedellä kostutetuin käsin
Mökkireissun unelmissa oli runsaasti korvasieniä ja pari haukeakin. Korvasieniä ei kuivuuden vuoksi (vielä) löytynyt, ja hauetkaan ei olleet syömätuulella
O. s. t. a. n. i. j. o. l. k. b. u. h. T. ä. v. g. r. p. e. K. m. ,. J. M. y. L. ö. d. S. 1. 4. 2. -. /. 3. 0. 5. A. R. V. (. ). E. I. w. c. f. x. '. B. z. P. F. C. q. G. W. ) l. d l. t l
Julkaisin aiemmin hyvin simppelin lohipita-reseptin. Lohi on niin herkullista pitaleivän välissä, että päätin kokeilla jotain hieman erilaista makukomboa
1. Hyytelö. Laita liivatelehdet veteen likoamaan ja keitä liemi. Siivilöi liemi kostean, mutta nihkeäksi väännetyn siiviläliinan, tai vedessä huuhdellun kahvinsuodattimen läpi
1. Sulata ja valuta pinaatti ja silppua tilli. Jätä muutama tillinoksa koristeeksi. 2. Sekoita pinaatti ja tilli keskenään ja levitä voideltuun uunivuokaan kalalle pediksi
Modernia maakuntaruokaa -kirja on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Kirjan kansi enteilee eteeni avautuvan toinen toisensa perään kaikki suomalaiset perinneruoat tuttuina ja turvallisena
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.