Lähikaupan liha-altaasta hurahdin valitsemaan Atrian viljaporsaan uunilihan. Enkä katunut, lopputulos oli niin mehukkaan hyvä, että ajattelen jo tätä kinkun asemasta
Koristeena kreivittären reseptissä on muinoin käytetty tryffeliä ja meriravun pyrstöjä, mutta nykyään ne on korvattu usein herkkusienillä ja katkaravuilla
Ruokaa voisi luulla vaikeaksi, mutta se joka osaa tehdä perunamuusia ja pursottaa sen kauniisti kalan ympärille, on kaikki valmiudet valmistaa tätä ruokaa
paprikajauhetta (n. Mausta korppujauho esim. Kasta lihat ensin munassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa eli tee yksinkertainen leivitys eli paneeraus
Ainakin täällä Helsingissä on pidelty pari päivää hyvin perinteistä juhannussäätä eli koleaa vesisadetta, mutta onneksi sentään aattona saatiin nautiskella auringosta ja kesäisistä lämpölukemista
Keittiöelämää edelleen… ja digikuvausta. Että minä tunsin itseni viisaaksi kun puolelta päivin seisoin kujallamme kumpparit jalassa keskellä kuralätäkköä ja naapurin rouva oli juuri reippaana lähdössä kävellen Hulareille (joista minä edelleen kieltäydyn…)
Pyyhi lampaanpaisti ensin kuivaksi talouspaperilla ja sivele se sitten oliiviöljyllä. Aterian yhteydessä nautittiin lisukkeena myös duchesseperunoita, jotka unohdin tosin sisällyttää alla oleviin valokuviin
Tänä jouluna odotan lunta ehkä enemmän kuin joululahjoja. Valkoinen maa ja pieni pakkanen nostattaisivat joulufiilistä entisestään ja toisivat mieleen lapsuusajan talvet, jolloin tuntui, että lunta oli aina koko pitkän talven ajan
Marinadi sekoitetaan, kalkkunafilee siivutetaan ja sivellään marinadilla. Kun minulta kysyttiin haluaisinko lähteä mukaan Atrian joulukampanjaan, hyppelin ilosta
lätisin puhelimessa reilut pari tuntia ja tekasin sitten kotimaisesta varhaiskaalista helpon lämpimän lisäkkeen paistinpannulla ja sekoittelin pikaisen salaatin
Naapurin metsämiehen ansioista meillä on aina jokin riistaeläin pakastimessa kontallaan, mikä pakottaa etsimään vaihtelevia tapoja hirven- tai peuranlihan valmistukseen
Possu oli suomalaista viljapossuaja pyreen raaka-aineet lähiseudun toimittajilta. Tiaisen Marja pelmahti torstaina työhuoneeseeni kyselemään, että enkö voisi avata ravintolapäivänä pop up -ravintolaa, ja siitähän se sitten lähti
Ajattelin, ettei sitten niin harmita. (Kerrankin hyvin ajateltu. Reseptiin sain innoitteen marraskuussa näkemästäni Jamie'njaksosta jossa hän sananmukaisesti suitsait kiepsautti sekä hanhen että kalkkunan uunissa
Huomasin Citymarketissa jollain toisella kärryissä hyvnnäköisiä possusuikaleita, jotka oli kaupan lihatiskillä silvottu ja pakattu ja tuotu lihahyllyyn
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.