1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli. 2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska
Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keitto grillatuilla äyriäisillä ja/tai kalapaloilla höystettynä leivän ja aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa
Tänään käytössä keittoon. Alkoi tällaista tehdä mieli flunssaisen päivän jälkeisen illan lämmikkeeksi. Melkoisen googlaamisen jälkeen totesin, että ohjeita on niin paljon, että teen ihan oman versioni taas tästäkin
Ainekset pataan ja lientä päälle –filosofia sopii minulle, joten uskon kokkaavani tästä muitakin keittoja, kuin ensimmäiseksi kokeilemani bouillabaisse
Related PostsAmmattilaisen arkiruokaa – kuhaa antiboisePikaruokaa – CevicheViimeiset viipaleet pannun kautta – Paahdettu kukkakaalikeitto ja mallasleipäkrutongitHöyryävä kulhollinen pakkaspäiviin – PelmenitKiistakapula – KesäkeittoVoiko kolmella hevosella ratsastaa yhtä aikaa
Keväällä, kun vein sisareni Turkuun ja siellä Mamiin juhlimaan syntymäpäiväänsä, saimme syödäksemme bouillabaissea, josta jo silloin sanoin, että en ehkä koskaan tule sitä unohtamaan
Hakkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi (1 x 1 cm) ja kuullota oliiviöljyssä hillokkeeksi. Lisää mausteet, fiilistele pari minuuttia ja lisää kala sekä ruodot
Muistelin, mitä muuta ranskalaiseen kalakeittoon tarvittaisiin, enkä oikein muistanut kuin fenkolin ja valkosipulin ja niitä ostimme hallin vihanneskauppiaalta