Hyvää kirjolohesta reseptejä

Juhlallinen lohikeitto

Juhlallinen lohikeitto

Täyteläisen hyvää. Nyt on paras lohikeitto, mitä olen syönyt. 400 g merilohifilettä (kirjolohikin käy) kuutioina
PAISTETTU HAUKI

PAISTETTU HAUKI

Hauelle parin päivän odottelu teki hyvää, on kuulemma sitkeää jos heti pyyntipäivänä valmistaa. Hauki on hienostunut kala, eikä etelän ihmiselle mitenkään arkinen
Uunikalaa suolapeitolla ja suomalaisin ruoka

Uunikalaa suolapeitolla ja suomalaisin ruoka

Hyvää ja helppoa ruokaa. Kuva Väinämöisen viettelys-keittokirjasta (Juvonen-Salo 2005, Gummerus). Aloitetaanpa suomalaisimman ruoan kartoituksesta eli mielipidetiedustelustani, jonka vastausaika päättyi helmikuun lopussa
Uunilohi ja lämmin fenkolisalaatti

Uunilohi ja lämmin fenkolisalaatti

Suomalainen kirjolohi on lähellä kalastettua hyvää kalaa. Sen sain kokea taas tänään, kun laitoin lohifileen uuniin
Helppo ja nopea tomaattinen lohipasta

Helppo ja nopea tomaattinen lohipasta

Kun tytär tulee vanhaan kotiinsa syömään, niin silloin tarjotaan. kalaa, koska sitä hän harvoin kokkailee itse (avopuoliso ei pidä kalasta)
Juustoinen perunakirjolohivuoka

Juustoinen perunakirjolohivuoka

Muuten oikein hyvää mutta ensi kerralla laitan teelusikallisen suolaa joukkoon. Koitin taas hieman erilaista kirjolohi vuokaa

Arkikalaa – yrttikuorrutettua turskaa

Kalaa on hyvää ja se on hyväksi. Se on nopeaa valmistaa, eikä kaipaa kummempia kikkoja. Siksi ihmettelenkin, miten vaikeaa minun tuntuu olevan täyttää viikkokiintiö
Kirjolohimureke

Kirjolohimureke

Mureke oli hyvää. Tänään valmistin illallisen isolle porukalle. Pääruokana oli kirjolohi. Valmistin toisesta fileestä kirjolohimurekkeen ja toisen fileen
Balsamico-lohi

Balsamico-lohi

Eikä mennytkään, vaan oikein hyvää tuli. Koska jo aineksista päättelin, että tällä reseptillä tulee hyvää, fileoituani lohen, tein molemmat fileet samantien samalla reseptillä
Vinkit Taste of Helsinki 2015- festareille

Vinkit Taste of Helsinki 2015- festareille

Oikein hyvää sekin. * * *. For English please see here. Olen odottanut Taste of Helsinkiä, kulinaristin kesän kuuminta tapahtumaa niin paljon, että syöksyin sinne heti ensimmäisen päivän ensimmäiseen kattaukseen