Käristys reseptejä

Käristys peuran sydämestä

Käristys peuran sydämestä

Nyt ajattelin käyttää sydämen johonkin ihan muuhun, ja koska jääkaapissa oli pekoniakin, päätin kokeilla tehdä sydämestä käristystä
Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Lihatiskillä oli myytävänä valmista, tuoretta poron käristyslihaa ja kysyin ohimennen, onko poroa saatavilla myös muussa muodossa kuin valmiina käristyksenä
Nyhtökaura bolognese

Nyhtökaura bolognese

poroton käristys vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Nyhtökauraa vegaanisena pastakastikkeena. I want to believe -kuva sai nauruhermot kutkuamaan, kun Facebookin Sipsikaljavegaaneissa haikailtiin kaihoisasti nyhtökauran perään
Nyhtökaurakäristys

Nyhtökaurakäristys

Tuntui saavan nyhtökaurakokkailuni niin paljon suosiota Facebookin puolella, että laitanpa varsin ohjeen teillekin, jos innostutte kokeilemaan
Poronkäristys on pala Lappia

Poronkäristys on pala Lappia

Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Käristyslihaa on myytävänä jopa markettien pakastealtaissa, mutta siltikin olen tähän asti ostanut poron lihakauppiaalta hallista
Poro-juustokeitto

Poro-juustokeitto

Paahda käristys ison kattilan pohjalla ilman rasvaa. 480 g poronkäristyslihaa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet
Hirvikäristys

Hirvikäristys

Tänään tein hirvikäristystä ensimmäistä kertaa. Porokäristystä on. Hirvikäristys oli mehevää ja maukasta, jopa

Riistakäristyswokki

Laita riistakäristys wokkiin, anna sen sulaa ja paistua välillä käännellen ja irrotellen käristyspaloja
Hirvikäristys

Hirvikäristys

Tänään oli illallisena hirvikäristys lisukkeineen. Haudutettu käristys oli murea ja maukas. Lisää käristysliha pienissä erissä

Poro-juureskäristys

Jos nestettä jää paljon, haihduta sitä hiukan, tarkista maku ja tarjoa käristys perunasoseen kanssa. Anna käristyslihan sulaa hiukan ja leikkaa se kapeiksi 4–5 cm. 500 g poron käristyslihaa
Pulkkailijan poronkäristys

Pulkkailijan poronkäristys

Valmiissa poronkäristyksessä lientä saa olla vain hiukan padan pohjalla, käristys ei saa olla vetistä

Kinkku ja portviinimuhennetut herkkusienet

1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut. 2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia

Lapinlaatikko

Paista poronkäristys paistinpannussa voissa kunnes se saa väriä. Mausta ja laita käristys kevyesti voideltuun uunivuokaan