Lihatiskillä oli myytävänä valmista, tuoretta poron käristyslihaa ja kysyin ohimennen, onko poroa saatavilla myös muussa muodossa kuin valmiina käristyksenä
poroton käristys vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Nyhtökauraa vegaanisena pastakastikkeena. I want to believe -kuva sai nauruhermot kutkuamaan, kun Facebookin Sipsikaljavegaaneissa haikailtiin kaihoisasti nyhtökauran perään
Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Käristyslihaa on myytävänä jopa markettien pakastealtaissa, mutta siltikin olen tähän asti ostanut poron lihakauppiaalta hallista
Jos nestettä jää paljon, haihduta sitä hiukan, tarkista maku ja tarjoa käristys perunasoseen kanssa. Anna käristyslihan sulaa hiukan ja leikkaa se kapeiksi 4–5 cm. 500 g poron käristyslihaa
1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut. 2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia