Kalkkunan mausteet reseptejä

Saksalainen perunasalaatti ja kalkkunapastrami

Saksalainen perunasalaatti ja kalkkunapastrami

Levitä sitten valmis seos kalkkunan päälle joka puolelle. Pyyhkäise sen päältä ylimääräiset mausteet. 1-2 kg kalkkunanrintaa. Ota kalkkunanrinta huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen grillaamista. "Suomessa kasvatetun kalkkunan rintafilee on kypsennettävä kypsäksi (≥ +70 °C), mutta sitä ei missään nimessä kannata eikä onneksi tarvitsekaan ylikypsentää. 1-2 kg kalkkunanrintaa
Kalkkunarisottoa tryffeliöljyllä

Kalkkunarisottoa tryffeliöljyllä

Kalkkunan jota käytät pitää tietenkin olla maustamatonta, jollei sinulla satu olemaan valmiiksi kypsennettyä kalkkunaa pakkasessa, jotta risoton muut mausteet pääsevät oikeuksiinsa
Kalkkunaa ja Waldorfin salaattia

Kalkkunaa ja Waldorfin salaattia

anna kalkkunan vetäytyä foliossa ja jäähtyä, jos et tarjoile sitä heti. kuivaa liha ja hiero mausteet lihan pintaan
Jouluinen juuresvuoka

Jouluinen juuresvuoka

Tarjoa kinkun tai kalkkunan kanssa. Lisää kulhoon maito, kananmuna ja mausteet ja homejuusto. 6 annosta200 g sipulia puolikkaina
Täytetty kalkkuna

Täytetty kalkkuna

Tyhjennä kalkkunan maha. Voit sekoittaa mausteet myös pieneen määrään kasviöljyä ja sivellä kalkkunaa seoksella
Rapea kalkkunapihvi

Rapea kalkkunapihvi

Lisää korianterisilppu, jauhettu kalkkunanliha ja muna. Sekoita korppu- ja vehnäjauhot, mausteet sekä ananasmurska liemineen
Kalkkunapihvit kiivisalsalla

Kalkkunapihvit kiivisalsalla

Kalkkunan ja kiivin yhdistäminen saattaa kuulostaa oudolta, mutta todellisuudessa ne sopivat oikein hyvin yhteen
Rapsakka parsa-retiisisalaatti

Rapsakka parsa-retiisisalaatti

Parsa-retiisisalaatti toimii kananmunalla täydennettynä ihan sellaisenaankin, mutta itse olen tuupannut sen vihreän salaatin ja kalkkunan kaveriksi

Keitolla kylmyyttä kukistamaan

Uskonkin että oma savustettu kalkkunani toi keittoon vielä hyvää lisämakua, mutta varmasti keitto hyvää on ihan tavallisesta rintafileestäkin valmistettuna
Kalkkunapiiras

Kalkkunapiiras

Sekoita kulhossa munat, tuorejuusto ja mausteet, valuta seos piirakan päälle. 300 maustamattomia kalkkunan fileesuikaleitasoijakastikettapala purjoapunainen paprika2 munaa200 g tuorejuustoa (esim. 300 maustamattomia kalkkunan fileesuikaleita
Maissivuoka (Sweet corn casserole)

Maissivuoka (Sweet corn casserole)

Tarjoa maissivuoka Kiitospäivän täytetyn kalkkunan lisäkkeenä. Lisää mausteet. Yhdistä kerma, kermaviili, korppujauhot ja voisula

Tandoorireidet savipadassa

Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. 2 kalkkunan koipireittä. 1. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti
Kanttarelli-broilerpihvit

Kanttarelli-broilerpihvit

Hienonna kaksi tattarinäkkäriä pieneksi ja lisää vesi, fondi ja muut mausteet. 250g broilerin tai kalkkunan paistijauhelihaa. 250g broilerin tai kalkkunan paistijauhelihaa
Mehukas Kalkkunapiirakka

Mehukas Kalkkunapiirakka

Sekoita kulhossa munat ja tuorejuusto sekä mausteet keskenään ja valuta seos piirakan päälle. 300g Marinoituja kalkkunan fileesuikaleita. 300g Marinoituja kalkkunan fileesuikaleita