Anna taas kypsyä muutaman minuutin ja lisää sitten keittoon mausteet sekä ruskistetut nakit. FIN3 lValmistusaika 40 minuuttia5 keskikokoista perunaa2 isoa porkkanaa 1 palsternakka1 keskikokoinen parsakaali1 pieni keltasipuli1 pkt / 300 g kuorettomia nakkeja10 kokonaista mustaa pippuria ryytisuolaa2 laakerinlehteä½ lihaliemikuutiota tai maun mukaanhienonnettua ruohosipuliahienonnettua persiljaarypsiöljyäKuori ja paloittele juurekset
Näin ollen mittasin veden kattilaan kiehumaan ja lisäsin joukkoon mausteet. Muistan aina, että äidin tekemä nakkikeitto oli erityisen hyvää, koska äiti tapasi ruskistaa nakit pannulla ennen kuin lisäsi ne keittoon
Laita kattilaan mausteet, vasikanfondi, nakki- ja vihanneskuutiot. Nakkikeitto eli kansanomaisesti vain nakkisoppa taitaa olla yksi suomalaisen keittiön tunnetuimpia ja syödyimpiä keitoksia
Kun juurekset ovat vähän pehmenneet, niin lisää pilkkomasi nakit ja fondi sekä mausteet. Kun vuonna 2008 muutin pois kotoa ja sain tehdä ruokaa enemmän oman maun mukaan, niin hylkäsin kaikki perinteiset ruoat makaroonilaatikosta lähtiin ja lähdin suunnittelemaan kaikkea uutta
Lisää paloitellut nakit ja mausteet. Keitä perunat, porkkanat ja sipuli kypsiksi n. 15 min. Lisää purjo sekä sulatejuustoja ja sekoita, kunnes juusto sulaa