Lampaan jauhelihan mausteet reseptejä

Kermainen sinihomejuusto-kaalipaistos pastan himoon

Kermainen sinihomejuusto-kaalipaistos pastan himoon

Jos olisin suunnannut isoon markettiin, niin homejuustoksi olisi sen perinteisen suomalaisen brändin sijaan todennäköisesti valikoitunut paleoystävällisempi, pastöroimattomasta lampaan raakamaidosta valmistettu Roquefort
Äkta wallenbergare

Äkta wallenbergare

Satuttiin maman kanssa syyskuussa ravintola Nokan pientilatorille jossa ensimmäisenä meitä oli vastaanottamassa Herrakunnan Lampaan tilalliset Vihdistä
Lammaskebabit grillissä

Lammaskebabit grillissä

Vaivaa jauhelihan joukkoon sipulit, persilja ja mausteet. 500 g lampaan jauhelihaa. Kuori ja silppua sipulit oikein hienoksi
Lihapullien uusi tuleminen! #eubollat!

Lihapullien uusi tuleminen! #eubollat!

Murskaa feta jauhelihan sekaan. Lisää myös muut mausteet ja minttu. Jauhelihan teet ensimmäisen ohjeen mukaan mutta teetkin sen aivan tavallisesta jauhelihasta
Lihapullat uunissa

Lihapullat uunissa

Mielestäni parhaat lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta. Hienonna kaprikset silpuksi ja lisää jauhelihan joukkoon
Paimenen pata tai jotain sinnepäin

Paimenen pata tai jotain sinnepäin

Ilmeisesti alunperin tähän on käytetty lampaan jauhelihaa. Vuosia sitten lukemaani reseptiä tämä ei taida muistuttaa kuin pottumuussin ja jauhelihan osalta
Mausteinen punakaalipiirakka

Mausteinen punakaalipiirakka

Tässä käytin itse naudan jauhelihaa mutta lampaan jauheliha maistuisi tässä yhtä hyvin. Ruskista se jauhelihan kanssa paistinpannulla voissa/öljyssä kunnes niistä on haihtunut kaikki nesteet ja sekä sipuli että liha on kauniin ruskistunutta
Kreikkalaisen ähkyn aineksia

Kreikkalaisen ähkyn aineksia

Kypsensin jauhelihan pannulla.   Lisäsin tehosekoittimessa murskatut tomaatit, viinin, kanelin, tomaattipyreen, sokerin ja muut mausteet
Isänpäivän viettoa

Isänpäivän viettoa

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, paahdetut mausteet, suola ja minttu. 400 g naudan tai lampaan jauhelihaa. 400 g naudan tai lampaan jauhelihaa
Moussakatornit

Moussakatornit

Ota osa tästä seoksesta ja lisää se lampaanjauhelihan sekaan. Käytän tässä tapauksessa lampaanjauhelihaa, pihveihin jotka maustan samalla tavalla kuten tekisin tomaattikastiketta moussakaan, osan mausteista taas jätän tomaattikastikkeen osaksi, ja lisään vasta bechamelkastikkeen uunissa kypsennyksen jälkeen
Sekundalihat hyötykäyttöön

Sekundalihat hyötykäyttöön

Runsaasta sidekudoksesta ja rasvastakin johtuen lampaan maku on kuverullassa hyvin intensiivinen, eli ei aivan ensimmäiseksi lammasruuaksi kannata villasukkakammoiselle tarjota