Coq Au Vin - Kukkoa viinissä - Punkkukukko. Blogini kautta minulle on auennut aivan uusi maailma. Olen löytänyt harrastuksen, jossa pääsen yhdistämään kaksi minulle rakasta asiaa
Joten hauduttelin sisäelimet punaviinissä ja konjakissa ennen nesteen lisäämistä pataan. Koska kukkoa on ollut myös kovin vaikea tavoittaa, niin olen luopunut pikkaisen kyseisestä ruoasta ja odotellut hetkeä jolloin saan kokata sitä itse kukosta
Tällä kertaa hauduttelin jo perjantai-iltana lyhyen työpäivän jälkeen Henri Alénin kukkoa viinissä –ohjeen innoittamana (ei ehkä ihan ohjeen mukaisesti) siipikarjaa
Paistetut herkkusienet sopivat burgundinpadan lisäksi syötäväksi myös sellaisenaan kasvislisukkeena tai kukkoa viinissä –pataan, kuten ruskeiksi haudutetut sipulitkin
Tämä ohje on mukailtu ranskalaisen keittiön klassikosta Coq au Vin (Kukkoa viinissä) ja koska nyt valmistui rusakkoa padassa ja punaviinissä, niin tarkalleen ottaen kyseessä on Civet de lièvre au vin rouge
Kukkoa viinissä. Kesämökki. Paikka, jossa ruuanlaitosta tulee taitolaji jo pelkästään siksi että käytettävissä on nihkeästi toimiva sähköuuni, arvaamattoman kuuma leivinuuni, muutama tylsä veitsi sekä epämääräinen Aristoteleen aikainen kattila-, kulho-, kilho- ja välinevalikoima