Kurkku. Ensin suunnitelin tekeväni täsmähyökkäyksen kinttujen kiristykseen waldorff tyylisellä salaatilla, mutta muutin mieleni ja päätin rohkaistua ja kokeilla vihersmoothieta
Tässä yksi smoothie-esimerkki kaikkien muiden kaltaistensa joukossa. Erilaisia smoothie reseptejä on blogit täynnä, joten miksi minä tästä kirjoittamaan
Niitä tulee syötyä päivittäin mutta harvemmin kuitenkaan smoothien muodossa. Ihan sokkona, fiilispohjalta kyhäsin kasaan kolme erilaista viher-smoothieta
Pilko kurkku pieniksi paloiksi. Jos päivän aloittaa smoothiella, jatkaa salaatilla ja päättää kourallisella pähkinöitä ja tuorepuurolla ja ehkä voileivällä, niin nukkumaan mennessä tai viimeistään seuraavana päivänä olo on vähän kuin ei olisi syönyt oikeastaan mitään
Smoothie on helppo ja maistuva keino lisätä väriä päivittäiseen ruokailuun. Usein lämpimällä säällä syön aamu- tai välipalaksi pelkän ruokaisan smoothien, mutta kylmällä säällä haluan myös jotain lämmintä kuten puuroa tai kananmunia tai molempia
kivikova jälkiuunipala ja kurkku. Smoothielitroja kuuluu enemmän kuin koskaan, sillä kuinka kätevää on imuroida ruokansa ilman pureskelun tuomaa rasitetta ja tarvetta nostaa haarukkaa
Pese kurkku ja kuori sekä paloittele avocado. Jauhetta voi käyttää esimerkiksi puuroissa, smoothiessa, keitoissa, mausteena leivonnassa, kastikkeissa ja myös sellaisenaan
(tammenlehti, romaine, rucola, kurkku, tomaatti) puolet tuosta salaatista on muusin ja pihvien alla. Välipalaksi join vihersmoothien, johon tungin niin paljon erilaisia lehtivihreitä kuin mahdollista