Louhisaarenjuoma on ihanan kesäinen juoma. Eva Mannerheim Sparren keittokirjassa, joka löytyy omastakin hyllystä, tätä luonnehditaan näin "Juoma, joka tuoksuu kesältä ja mustilta viinimarjoilta, kuohuu ja kimaltelee auringonpaisteen värisenä kuin samppanja"
Ajatus Louhisaarenjuomasta ei jättänyt minua rauhaan. Siivilöi ja pullota juoma seuraavana päivänä. Sinänsä hullua, sillä omassa pihassa ei kasva mustaherukkapensaita ja mustaherukan lehdet ovat kuitenkin Louhisaarenjuoman pääraaka-aine
Raparperi- ja louhisaarenjuoma on myös ollut todoo listalla pitkään. Ajattelin yhdistää nämä kaksi ihanan pirteää kesäistä juomareseptiä eli maustaa perinteinen viinihapolla tehtävä raparperijuoma mustaherukan lehdillä
Louhisaaren Kartanon Kahvila. Yrityksen ensimmäinen myyntiin tuotu juoma oli Eeva- niminen omenajääviini, jonka koko 2 000 pullon tuotanto myytiin loppuun nopeasti
Juomaa on siis tehty Askaisissa, Louhisaaren kartanossa josta Mannerheim on kotoisin. Kokeiluun meni myös tämä marsalkka Mannerheimin lapsuudenkodissa kehitelty juoma
Juoma on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Louhisaarenjuoma5 l mustaherukanlehtiä6 l vettä5 dl sokeria 2 sitruunaakuivatun herneen kokoinen nokare hiivaaHuuhtele mustaherukanlehdet ja laita ämpäriin