Kuumenna osa oliiviöljystä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa
*Vinkki voit laittaa myös puolet kesäkurpitsaa (muista itkettää myös kesäkurpitsa, että siitä valuu ylimääräinen neste pois, eikä kurpitsa jää kitkeräksi
Samalla ruokaan saa upotettua helposti nahistumassa olevia kasviksia (olin ostanut munakoison ja kesäkurpitsanmoussakaa varten, jota en kerennytkään valmistamaan) ja hurjan määrän yrttejä
On kuitenkin kiva valmistaa siitä myös lämmin ateria ja tänään kesäkurpitsat pääsivät moussakaan. Kesäkurpitsaa on saanut viime aikoina poimia runsain mitoin pihamaalta
Paljon karppipalstalla kehuttu moussaka tuli kokeiltua, kun kerrankin muistin ostaa munakoisoa kaupasta (ensimmäinen kosketukseni kyseiseen kasvikunnan ilmentymään BTW)
Moussaka on maman tekemää. Kesällä saa munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja sipulia, talvella tärkeässä osassa ovat merenelävät, villit vihannekset, pähkinät ja kastanjat
Eipä tarvitse tämän reissun jälkeen miettiä, syökö hieman päälle vuoden vanha mustekalaa, tsatsikia, moussakaa, lammasta, viininlehtikääryleitä, täytettyjä tomaatteja ja maustekakkua
Olin kerran aikaisemmin maistanut kesäkurpitsamoussakaa joka oli tehty pirkan ohjeen mukaan siinä oli tomaattista jauhelihakastiketta, kesäkurpitsaa siivuina, tomaattia lohkoina ja juustoraastetta pinnalla hyvin kevyt vaihtoehto