Hifistelyä - pakkasesta naudansisäfilettä, lohkoperunoita ja salaattia. Koska sisäfilee klöntti oli liian iso meidän tarpeelle, tehtiin suurimmasta osasta lihaa hernekeittoa
Tavallisesti chateaubriand ( = sisäfileen keskiosasta leikattu paksuhko pihvi, mistä riittää syötävää kahdellekin) valmistetaan sisäfileestä, mutta vanhan kirjan mukaan selkälihasta
Ota naudanliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (ainakin tuntia ennen valmistamista). Irrota fileestä ”häntä” (=piiskamainen alaosa) ja ”mötikkä” (=fileen yläosassa oleva pätkä, jonka syyt menevät eri suuntaan kuin muussa sisäfileessä)
Sisäfilee on tarjouksessa, vihannekset löytyvät hallista mutta mitähän Alkosta löytyy. Kyseessä on alun perin sisäfileen takimmaisesta osasta leikatusta paksuhkosta pihvistä, kulinaristien herkusta ja pihvien pihvistä
pannulla paisto - aivan kuten tekisin naudansisäfilepihvitkin. En silti välttämättä olisi huomannut syöväni naudanlihan sijaan strutsia, ellen olisi tiennyt
No, eihän se sisäfilee ole naudan ruhon maukkain osa mutta on siinä vaan jotakin taikaa. Sitä kannattaa metsästää kaupasta, sillä aina välille se on todella hyvässä tarjouksessa