loput jauhelihaseoksesta ja pippurit, päällimmäiseksi vuokaan tulee loput perunaviipaleet. - Painele perunaviipaleet lastalla kerman peittoon noin 45 minuutin
Yksi lama-ajan lapsuuden ikonisimmista ruoista oli jauheliha-perunalaatikko. Laatikkoon tuli tasan perunasiivuja, sipulia, jauhelihaa, paria perusmaustetta ja kuorrutteeksi juustoa ja korppujauhoja
Laita perunaviipaleet kylmään veteen. Pari päivää sitten päätin kokeilla jauheliha-pekonilaatikon tekemistä aiemmin julkaistulla lohilaatikon reseptillä
Paista moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kuumenna osa oliiviöljystä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa
päällimmäisetkin perunaviipaleet kastuvat liemeen (tarvittaessa lisää tilkkanen vettä. Kypsennä ruokaa uunissa noin 200 asteessa 1½ - 2 tuntia. kaikkiaan ruoka hautui uunissa lähemmäs 2 tuntia. kaikkiaan ruoka hautui uunissa lähemmäs 2 tuntia
Paista silakkalaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele uunivuoka. Lado vuoan pohjalle kerros perunoita, levitä päälle puolet silakkafileistä ja pekoni-sipuliseoksesta