Taisi siinä olla pätkä jotain ruokatorveakin, mutta kaikki meni surutta samaan pataan. Raatele liha / läski sopivan kokoisiin kuutioihin ja kaada suureen pataan
Ne ruhonosat, jotka vaativat pitkään kypsyttämistä, ovat myös maukkaita. Haudutettuhäränlihapata . Leikkaa lavasta kalvot pois ja pilko rasvaiset reunapalat erikseen pataan pantavaksi
Kokonaisena sekaan heitetty chili antoi juuri sen hennon, mutta ratkaisevan särmän, joka helposti jää uupumaan, kun pitkään haudutetun ruoan maut alkavat tasaantua ja tavallaan myös miedontua
Häränhäntää kannattaa hauduttaa pitkään, sillä liha voi olla muuten sitkeää. Lämpötilan kannattaa aluksi olla maltillinen, mutta heti kun pata on uunissa, voi lämpötilaa nostaa
Ja siinä se sitten on, pitkäänhaudutettulihapata perunamuusin ja marinoitujen ruusukaalien kera. Idean tähän ihanaan paahtopaistipataan sain Jamie Oliverin ruokavallankumous- kirjasta, jota selailin taas pitkästä aikaa loppuviikosta
Tällaisen pitkään haudutetun tomaattipohjaisen ja yrttisen padan kanssa toimii erinomaisesti keskitäyteläinen tai täyteläinen, hedelmäinen, sopivan hapokas punaviini, jossa sopii olla yrttisyyttä sekä mausteisuutta
Itse hauduttelin pataa suhteellisen pitkään. Sain tässä jokin aika sitten kokeiltua pitkän suunnittelun jälkeen punaviinissä haudutettua kananpoikaa, "kukkoa viinissä" (ransk
Syön pääasiassa itse pyydettyä riistaa, ja peura ja hirvi sopivat mainiosti pitkään haudutteluun. Jos et välitä kinkusta, suosittelen harkitsemaan tämän tyyppistä, viinissä haudutettua paistia joulupöydän liharuoaksi