Niitä toisia taasen löytää Sandron lounaalta, ruisleivän juuresta asti leipovissa leipomoista, meidän joulupöydästä (teen ihan jumalaista saaristolaisleipää*) ja Ragun leipäkorista**
Psyllium tekee taikinasta helposti käsiteltävää ja lämpimäisistä meheviä ja murenemattomia. Leivonnassa se on tärkeä, koska se muodostaa perinteisen leipätaikinan sitkoisen rakenteen
Leipä jää kosteaksi sisältä, muttei tartu kuitenkaan tikkuun kiinni. Koko leipä. Eiliset sämpylät ja 5 kiloa mustikoita terassille toimitettuna inspiroivat tekemään mustikka"leipää". 10g Psylliumia. Laita taikina leipävuokaan ja paista 170 asteessa noin 35-40 minuuttia. 10g Psylliumia
Psyllium on tärkeä osa gluteenitonta leivontaa, sillä se parantaa taikinan sitkoa. Vaivaamaton, maukas ja rapeakuorinen pataleipä valmistuu helposti viikonlopun aamiaispöytään
- Mittaa lämmin vesi kulhoon ja ripota sekaan psyllium ja kuivahiiva. Kuten varmasti olette havainneet, pataleipä pitää tiukasti kiinni suosiostaan, ja se onkin tämänkin blogin yksi katsotuinpia reseptejä