Ranskalainen siiderikana ja vuohenjuusto-perunapihvit. Naistenpäivän menu. Ranskalainen siiderikana. Ihana aurinko näyttäytyi pitkästä aikaa naistenpäivän kunniaksi
Alkupalana savulohitahnalla päällystettyjä palttoonnappeja, pääruokana ranskalainen lihamureke, sinappikermakastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa ja jälkiruokana chilisuklaakakkua ja kermavaahtoa
Uuden maailman runsaus ja ranskalainen asketismi. Menu. Tapasmenu suunnitellaan niin, että koko ajan pöydässä on sopivassa suhteessa kylmää ja lämmintä sekä hapanta ja tulista
Pissaladiere nicoise eli ranskalainen sipulipaistos. Koska myös minifocaccioiden jäljiltä jääkaapista löytyi avattu purkillinen Kalamata-oliiveja, alkoi eilisillan menu hahmottua
Ravintolan menu on napakan lyhyt, sekä alku-, pää- että jälkiruokavaihtoehtoja on kutakin viisi. Hevosen kaveriksi valitsin tarjoilijan suositteleman punaviinin, joka oli ranskalainen Rhonen -alueen Perrin Vinsorbes Les Cornuds (54 €/pullo, 11,80 €/16 cl)
Jälkiruoka oli päivän menussa sama, minkä nautin jo kaksi viikkoa sitten. Aloitimme asiaan kuuluvasti samppanjamaljojen kilistelyllä ja päädyimme sitten kaikki kolme ottamaan päivän suositusmenun (45 € ilman juomia) suositusviineineen. Pääruuan viininä minulla ja tuoreella vävypojalla oli ranskalainen Domaine du Gravillas Lo Vièlh (14,50 €/16 cl tai 62 €/plo) Carignan -rypäleestä
Hernekeitto oli ranskalainen Creme ninon, jonka seuraan paistoin näkkäriä. Minun kohdalle osui hyväntuulinen Ruotsi, joten suuntasin katseen länsinaapuriin, ja aika pian menu alkoi olla kasassa
- ranskalainen sipulisilli. Olen aina rakastanut tehdä suunnitelmia, listoja ja menuita. Abban ranskalainen sipulisilli on ollut yksi suurimmista jouluherkuistani jo pitkään ja nyt O