Ruotsalainen reseptejä

Ruotsalainen mantelikakku

Ruotsalainen mantelikakku

Ruotsalainen mantelikakku (20 cm). Tämän vuoden viimeinen postaus pamahtaa nyt. Pieniä motivoitumisvaikeuksia minulla on tässä viime päivinä ollut leipomisen suhteen

Ruotsalainen lihapannu

1. Viipaloi fileet neljään osaan ja painele ne litteiksi. Paloittele myös munuainen (josta olet poistanut vain uloimman rasvakerroksen) ohuiksi siivuiksi

Aito ruotsalainen juustokakku

1. Lämmitä maito haaleaksi, kaada se kulhoon ja lisää juustonjuoksute ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna massan juustoutua n

Ruotsalainen kalopsi

1. Leikkaa liha sopiviksi paloiksi ja ruskista ne pannussa kauttaaltaan. Siirrä lihat pataan, sirottele jauhot päälle ja kääntele kunnolla
Ruotsalainen surströmming-piiras

Ruotsalainen surströmming-piiras

Surströmming eli hapansilakka on maailmankuulu ruotsalainen gourmet-erikoisuus. kalasäilyke, jonka mätäisää löyhkää joko inhotaan tai intohimoisesti rakastetaan
Minttusuklaiset vuokaleivokset

Minttusuklaiset vuokaleivokset

Lisää suklaalle maistuvia herkkuja ovat muun muassa Nanny Sue's chocolatecake, tumma ruotsalainen kladdkaka sekä suklaata tihkuvat suklaamuffinssit kahvikuorrutuksella
Toast Skagen

Toast Skagen

Toast Skagen on ruotsalainen keittiön klassikko eli paahdettu leipä, johon tulee katkarapua ja muita valikoituja ainesosia
Grillattu hummeri on silkkaa luksusta

Grillattu hummeri on silkkaa luksusta

Kannattaa muistaa, että ruotsalainen hummeri on tällä hetkellä ympäristöystävällisin valinta, ja kanadalainen amerikanhummerikin parempi valinta kuin heikkokantainen norjalainen euroopanhummeri