Spelt pizzapohja reseptejä

Pannupizza spelttijauhoista

Pannupizza spelttijauhoista

Levitä tomaattikastiketta pizzapohjalle. Low FODMAP diet on kaikkine rajoitteineen siitä kiitollinen erikoisruokavalio, että useimmille fodmappaajille sopii muuten vatsanpuruja aiheuttavista viljoista kuitenkin speltti

DIY- Terveellisempää Pikaruokaa

(käytän useimmiten joko luontaisesti gluteenittomia tai omia jauhosekoituksia, spelttiä, tattaria, sämpyläjauhoja…)
Parsapizza

Parsapizza

Muutama päivä sitten tein spelttijauhoista skonsseja,. Pizzapohja. olivat hyviä, joten lisäsin spelttiä nyt
Pizzaperjantai lauantaina

Pizzaperjantai lauantaina

Pizzataikinaan sekoitin tällä kertaa neljäsosan verran täysjyväspelttijauhoja. Lopputulos oli aivan yhtä kaulittava ja sitkas kuin aiemminkin huolimatta speltin vähemmän "pizzamaisista" ominaisuuksista
PIZZAPERJANTAI

PIZZAPERJANTAI

Tällä kerralla tein jauhosekoituksen speltistä, tattarista, rouheisesta sämpyläjauhoista ja laitoinpa vähän ihan tavallistakin vehnäjauhoa- mitä kaapista nyt sattuikin löytymään
Vegaaninen tonnikala-salamipizza

Vegaaninen tonnikala-salamipizza

Pizzapohja. Valmista pizzapohja sekoittamalla hiiva pariin desiin jauhoa. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele sitten seuraavaksi "tonnikala", salamiviipaleet, ananas ja tomaatti
PITSAA!

PITSAA!

Pizzapohja. 3 dl tattaria0,5 dl psylliumia1,5 dl spelttiä/soijajauhoa1 tl ruokasoodaa ja leivinjauhetta3-4 ruokalusikkalista öljyä3 tl suolaa3 tl korianteria3 tl paprikamaustetta3 tl mustapippuria1 rkl tahinian. 1,5 dl spelttiä
Spelttipizza

Spelttipizza

Idea pizzapohjaan on Birkkalan tilalta. Neidin dieettiin on saatu speltti mukaan. Ihan joka päivä en ole uskaltanut spelttiä Neidille antaa, mutta rotaatiossa hirssin, riisin ja maissin kanssa se toimii hienosti

Ja näin se tämäkin kuukausi sitten meni

Pizzapohjat tehdään taikinajuureen, jossa on puolet spelttiä ja puolet luomujauhoja. Pizza on aina hyvää ja tuli käytyä pikkiriikkisessä Alfons Pizzassa Vuorimiehenkadulla, tässä taisi olla ennen kotipizza mutta parempi näin

Synttäriherkuttelua (ja paino vaan laskee..?)

Tattarijauhoja 2,5dl (gluteeniton, ravinnerikas vilja ja pizzapohjassa hyvin neutraali maku), 1,25 dl vettä, loraus oliiviöljyä, laatusuolaa. - Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos ja noin 2,5 dl (tattari/speltti)jauhoja munasokerivaahtoon