Taikinan kohotus jääkaapissa reseptejä

Helpot ja takuumehevät briossisämpylät

Helpot ja takuumehevät briossisämpylät

Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmssä tunnin verran. Ehkäpä tuo piiiitkä kohotus ensin jääkaapissa ja sitten huoneenlämmössä sopii tuohon Murun leipään
New York-tyylinen pizzataikina

New York-tyylinen pizzataikina

Pizzataikinankohotus. Taikinan annetaan kohota pitkään, jotta taikinaa on helpompi käsitellä ja pohjasta tulee maukas ja ilmava
Maailman parhaat sämpylät (osa 2)

Maailman parhaat sämpylät (osa 2)

gastronaatti sämpyläthapajuuren syöttäminenhapanjuurihapanjuuri leivonta neuvothapanjuurisämpyläthelpot sämpyläthyvät sämpylätjuurileivontamaailman parhaat sämpylätmiten hapanjuuri toimiimiten käytän hapanjuurtamiten käytän juurtaparas sämpyläreseptiparhaat sämpylätsämpylät juureentaikinankohotusjääkaapissa
Parhaat hampurilaissämpylät tehdään itse!

Parhaat hampurilaissämpylät tehdään itse!

Taikinankohotus yön yli parantaa makua ja rakennetta, olipa kysessä sämpylät, leipä tai pullat. Karkeiden vehnäjauhojen vaikutuksesta hiivataikinan rakenteeseen en osaa tarkemmin eritellä, mutta leivinpöydällä ne toimivat mainiosti juuri karkeutensa vuoksi
Hapanjureen leivottu leipä

Hapanjureen leivottu leipä

Taikinan tai esitaikinan pitkä kohotus lisää leivän happamuutta. Lopullisen taikinan voi antaa kohota yön yli jääkaapissa tai vaihtoehtoisesti leivät voi jättää jääkaappiin kohoamaan yöksi ja paistaa leivät aamulla
Juuresleipä speltillä

Juuresleipä speltillä

Taikinan löysyydestä johtuen omat leipäni pääsivät kohotusvaiheessa elämään omaa elämäänsä hiukan liikaa
Speltti-hapanjuurileipä

Speltti-hapanjuurileipä

Anna taikinan levätä huoneenlämmössä tunnin ajan kostealla liinalla peitettynä, jottei taikina pääse kuivumaan
Suolaiset korvapuustit

Suolaiset korvapuustit

Liota hiiva nesteeseen, jos kohotat taikinan yön yli jääkaapissa, nesteitä ei tarvitse lämmittää. Yön yli kohotettavan taikinan voi jättää vähän löysemmäksi, se tuntuu kiinteytyvän pitkässä kohotuksessa
Reikäleipä resepti

Reikäleipä resepti

Valaistumisen olen myös kokenut taikinan työtekovaiheessa. Juuri säilyy jääkaapissa hyvänä n. Jos haluat voit tehdä taikinan pintaan kuvion, kohoamista voi seurata astian reunaakin seuraamalla
Pehmeä pullapäivä

Pehmeä pullapäivä

Itse laitan yleensä lämmintä vettä keittiöaltaaseen ja kohotan taikinan siellä - kohoaa huomattavasti nopeammin kuin huoneenlämmössä
Pitkään kohotettu peltileipä

Pitkään kohotettu peltileipä

Tällä kertaa leivoin kahteen kertaan kohotettua peltileipää ja taikinan ensimmäinen kohotus tapahtui jääkaapissa pitkän kaavan kautta, eli taikina sai kohota kylmässä hitaasti useamman tunnin ajan

Viinisiskojen katuruokafestarit

Tässä voi mennä jopa tunti, joten tämä kannattaa pistää alulle oikeastaan jo ennen taikinan tekoa. Ketsuppi säilyy jääkaapissa muutaman viikon (purkita kuumana kuumennettuihin lasipurkkeihin), mutta voit myös pakastaa (sehän sopii minulle
Liika on liikaa

Liika on liikaa

En ruvennut kikkailemaan kananmunien erottamisella(kaan), vaan sekoitin vain kaikki taikinan ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi