Juuressoseesta voi valmistaa seuraavana päivänä juureslettuja lisäämällä tähteeksi jääneeseen soseeseen kananmunan ja paistamalla letut voissa paistinpannulla
Viime kesän Volokinpolku vaelluksella teimme pääruuaksi nokkoslettuja, tomaattitonnikalatäytteellä. Nämä olivat elämäni ensimmäiset suolaisella täytteellä syödyt letut, ja eivät yhtään hullummat
Muita täytteitä oli kasvis-halloumi ja tonnikala, joka tarjottiin kylmänä (reseptit myöhemmin). Naapurit toivat letut, itse tein kolme täytettä ja päivänsankarin sisko toi jälkiruoan
Ohjeen näihin herkkuihin olen ottanut täältä perunaletut ja tonnikalamousse. Kaada tonnikalasta liika öljy pois ja hienonna tonnikala kulhossa haarukalla
Lisää tonnikala paloina joukkoon. Valurautapannulla letut onnistuu aina. 2 prk tonnikalaa vedessä1 prk smetanaa1 prk ruohosipulituorejuustoaripaus suolaa ja mustapippuria Valuta tonnikalat. 2 prk tonnikalaa vedessä
Algeriassa korvasin jauhelihan tonnikalalla, joka oli tomaattikastikkeessa. Herkuista edullisia ja helppoja valmistaa ovat ainakin vohvelit, kauralastut, pannukakku, letut ja popcornit
Tonnikalarisotto. Raejuusto-porkkanaletut. Riisin kiehuessa kuullota pilkottu sipuli tonnikalapurkin öljyssä ja lisää joukkoon tomaattipyree,, pilkotut tomaatit, vettä, lihaliemikuutio sekä mausteet