Tulinen. Chiliöljy. Siinä missä Kanton oli hienovarainen makujen suhteen, Sichuanin keittiö on erään sanonnan mukaan mausteinen, tulinen, tuore ja tuoksuva
DIAVOLA, ELI TULINEN SALAMIPIZZA. Tonnikalalla ja puhvelimozzarellalla täytettyä paksuhkoa levypizzaa, gorgonzolaa ja saksanpähkinää sisältävää pyöreän mallista, valkoista pizzaa sekä kunnon rasvaista ja tulista, chiliöljyllä maustettua diavolaa, eli salamipizzaa
Mukavan makea eikä liian tulinen. Tämä on varsin hyvä ohje chiliöljylle/-tahnalle. Mieheni käyttää tätä leivän päällä, myös valmiiseen ruokaan tämä antaa mukavaa lisäpotkua
Niin ja öljynä oli chiliöljy eli ehkä silläkin jotain vaikutusta oli. Tulinen katkarapukeitto2rkl (chili)öljyä2 valkosipulinkynttä1 sipuli0,5tl jauhettua chiliä tai chilitahnaa2dl tomaattimehua4dl kookosmaitoa2tl maissijauhoja150g kuorittuja katkarapujayrttejä Kuullota pilkotut sipulit öljyssä
Leikkaa chilit auki ja poista siemenet. Suikaloi ja laita puhtaaseen lasipurkkiin. Kuumenna öljy pannussa savuavan kuumaksi ja ota pannu heti pois levyltä