Laita viipaleet vuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Tätä ruokaa kokatessa uunista nousi niin vastustamattoman herkullinen tuoksu, että oli vaikea saada pidettyä uuninluukku kiinni ja paahtaa bataatit kunnolla ylikypsiksi
Tarkoituksellani oli kuitenkin valmistaa kunnon ruoka-annos, joka piristäisi tylsää arkiruokaa, joten lopputuloksena tuli täytetty uunibataatti mausteisella hieman espanjalaisia vivahteita saaneella täytteellä
Kikherneiden, peston ja lampaanmaitofetan maustamien uunibataattien helpon ohjeen löydät täältä. Jos syömässä sen sijaan on isompi seurue, kannattaa bataattiviipaleet paahtaa uunissa
Levitä viipaleet lohen viereen, sivele niille vähän öljyä ja ripottele suolaa. Kypsennä 200 asteissa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä