Valkoinenperuskastike. Lapsena syötiin verilättyjä. Äidin itse paistamat verilätyt jäivät mieleen kivana perusruokana, kun taas koulussa tarjotuista eineslätyistä en erityisemmin piitannut
1. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Älä ruskista. 2. Lisää 2/3 maidosta vähitellen koko ajan sekoittaen rasva-jauhosuuruksen joukkoon
Jos haluat paistoliemestä vähemmän rasvaisen, anna liemen hyytyä ennen vedellä laimentamista, ja kuori hyytyneen liemen pinnalta valkoinen rasvakerros pois
1. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Älä ruskista. 2. Lisää 2/3 maidosta vähitellen koko ajan sekoittaen rasva-jauhosuuruksen joukkoon
-Kinkku-juustokakku-Porotäyte-Kylmäsavulohitäyte-Tulinen broileri/katkarapu-Savukala/katkaraputäyte-Maksamakkaratahna-Valkoinenperuskastike = täyte myös