Valkoinen parsa reseptejä

Herkuttele parsalla

Herkuttele parsalla

Tiesitkö, että valkoinen ja vihreä parsa ovat samaa kasvia. Napakaksi höyrytetyt parsat ovat kyllä ihania, varsinkin jos kyytipoikana on iki-ihana hollandaise
parsaa, kampasimpukkaa & tomaattia

parsaa, kampasimpukkaa & tomaattia

Valkoinenparsa kuitenkin tulee kuoria huolellisesti, sillä sen säikeinen ja sitkeä kuori tarttuu ikävästi hampaisiin

Parsaa on vaikea vastustaa

Valkoinenparsa kuoritaan aina. Vihreästä parsasta syntyy rentoja ruokia, mutta sen kypsentämiseen pitää keskittyä
Valkoista parsaa rakuunan kera

Valkoista parsaa rakuunan kera

Parsakauden ollessa parhaimmillaan on pakko ottaa sesongista kaikki irti ja nauttia niin vihreästä kuin valkoisesta parsasta mahdollisimman usein
Pippuripihviä ja parsaa

Pippuripihviä ja parsaa

Vihreä ja valkoinenparsa ovat ravitsemuksellisest lähellä toisiaan. Parsat alkuun kevään kunniaksi. Valkoinenparsa ei sisällä kovinkaan paljon antioksidantteja, kun taas vihreässä on runsaasti antosyaaneja
Gnoccheja ja parsaa

Gnoccheja ja parsaa

Valkoinen on se, josta sanotaan, että se pitäisi syödä muutaman tunnin kuluessa korjuusta. Parsafriikit jakaantuvat kahteen leiriin
Oletko Maistanut Parsaa ?

Oletko Maistanut Parsaa ?

Vihreä parsa kasvaa vapaasti maanpinnalla, valkoinenparsa mullan alla peitettynä. Liljakasveihin kuuluva parsa on kevään sesonkiherkku, jota myydään valkoisena ja vihreänä
Parsakeitto valkoisesta parsasta

Parsakeitto valkoisesta parsasta

Pidän kovasti vihreästä parsasta, mutta valkoinen on jäänyt tyystin maistelematta. Pettymykseksi totesin kauppareissussa, että vihreät parsapuntit olivat luvattoman huonossa kunnossa

Parsakeitto ja katkaraputoast

400 g parsaa (valkoinen). Kuumenna öljy ja voi kattilassa, lisää pilkotut vihannekset ja kuullota niitä hetken ajan

Pasta ja vihreät vihannekset

Jaa vihreä tai valkoinen kukkakaali tai parsakaali nupuiksi. Kuori ja leikkaa parsat pienemmiksi. (vihreää parsakukkakaalia)
Parsalasagne

Parsalasagne

Valkoinen kastike syntyi tuorejuustosta ja jogurtista. Espanjalaiset parsat olivat kovin ohuita. Kuten näette parsanuput sopivat hyvin pinnalle
Keväiset parsapannarit

Keväiset parsapannarit

Salainen ainesosa onkin valkoinen papu, joka myös tekee näistä pannukakkusista varsin ruokaisia. Kuinka parasta on että parsat on vihdoin taas täällä
Parsa-kinkku-mozzarellagalette

Parsa-kinkku-mozzarellagalette

Nyt käytin jauhoja vain vehnäjauhoja mutta jatkossa laittaisin sekaan muitakin jauhoja niin ei tulisi ihan valkoinen kuori