Vasikan pihvi reseptejä

Vasikan picanha pannulla

Vasikan picanha pannulla

Päätin paistaa paksun pihvin pannulla ja viimeistellä hyväksi koetulla tavalla uunissa. Kenties se sopisi inasen paremmin naudan picanhan kanssa, mutta hyvää se oli vaaleamman vasikankin kera
Wieninleike

Wieninleike

Se on ohut leivitetty vasikanlihaleike ja se tarjoillaan yleensä sitruunaviipaleen kera. Pihvit. Koska vasikanlihaa ei ole juurikaan usein saatavissa, se korvataan
Äkta wallenbergare

Äkta wallenbergare

He myyvät tilallaan omaa karitsaa ja lisäksi syksyisin kausituotteena vapaana temmeltäneen laidunvasikan lihaa

Metsästäjänpihvi

Paista pihvi kuumalla pannulla ja lusikoi sen päälle annokseen reilusti sienikastiketta. 600 g naudan tai vasikan ulkofileetä
CHATEAUBRIAND

CHATEAUBRIAND

Tarjouksessa oli VASIKAN paahtopaistia, joten valitsin sen. Tavallisesti chateaubriand ( = sisäfileen keskiosasta leikattu paksuhko pihvi, mistä riittää syötävää kahdellekin) valmistetaan sisäfileestä, mutta vanhan kirjan mukaan selkälihasta
Jauhottomat wieninleikkeet ja parsakaalisalaatti

Jauhottomat wieninleikkeet ja parsakaalisalaatti

Itävaltalaiset wieninleikkeet, Wiener Schnitzelit tehdään perinteisesti vasikan sisäpaistista, mutta Suomessa leikkeisiin käytetään yleensä porsaan ulkofilettä ja toisinaan naudan sisäpaistia

VIKING GABRIELLAN RUOKATAIVAS

Olimme edellisiltana ihailleet ohi lipuvia hampurilaistarjottimia, joten piti ihan käydä testaamassa hampurilainen ja rakastamani vitello tonnato, joka on vasikan carpacciota, tonnikalaa ja parmesaania samalla lautasella
... vasikasta wieninleike...

... vasikasta wieninleike...

Kun viime viikkoisella kauppareissulla iski silmiini cittarissa näillä lakeuksilla harvinaista vasikan ulkofilettä, niin ostettavahan sitä oli
Vasikka, punkku ja juuripersilja

Vasikka, punkku ja juuripersilja

Päätin tuolloin että tästä tehdään piakkoin lisuke jollekkin ja nyt se juuripersilja sitten pääsi vasikan entrecoteen ja punaviinikastikkeen kanssa samalla lautaselle
Wallenbergare

Wallenbergare

 Ruokaan tarvitaan hienoksi jauhettua vasikan jauhelihaa mutta myös kateenkorvaa voidaan käyttää massan joukossa, munankeltuaista ja kermaa sekä nelimaustetta

Mikä on Hereford?

Emolehmät synnyttävät keväisin vasikan, jota ne hoitavat ja imettävät syksyyn saakka. Pihvin paksuus, paino ja sisäinen alkulämpö ratkaisevat paistoajan