Pääsiäisen, kevään ja uuden elämän tarinaa tukevat myös vihreäparsa ja mäti. Soijamarinoitujen kananmunien valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, että munat ehtivät marinoitua kunnolla
Jääkaapissa odotti herkullinen pala lohta ja nippu kaunista vihreätäparsaa, tietenkin. Tämä pari vaan näytti niin vihreältä, että joukkoon oli pakko lisätä hieman ohuita porkkanasuikaleita
Rouhi sichuaninpippurit jos ovat kokonaisia ja pilko vihreät chilit sentin pätkiksi. Pytyssä voidaan keittää melkein mitä vaan, vihanneksia kukkakaalista kurpitsaan, juureksia porkkanasta perunaan, viittä sorttia sieniä, koisoja munakoisosta tomaattiin, lehtikasviksia pinaatista bok choihin, pavut, sipulit, retiisit, parsat, meinaa mennä pää sekaisin
No niin tietysti on pidettävä mielessä vihannesten kypsymisajat eli kovat ensin ja vihreät lopuksi. Naatteja, kukkakaalta, parsaa sekä koriin vielä varhaisperunoita, parsakaalta unohtamatta herneitä ja retiisejä sekä tuoreita yrttejä
Yksi perinteisimmistä tavoista syödä parsaa on koota parsaleipä, jossa vihreäparsa saa kaverikseen juurikin parasta ystäväänsä hollandaisea sekä sisältä valuvaksi jätetyn uppomunan
peuran (sisä)fileetäoliiviöljyämustapippurisuolaavihreääparsaaoliiviöljyäsuolaaparmesaanijuustoavoitasalottisipulejavalkoviiniäsitruunamuniavermuttia (kuivaa, vaaleaa)Grillikausi jatkuu ja parsakausi alkaa
tällä kertaa vihreästäparsasta. Parsaohratonvalmistus ei vaadi paljoa työtä, kunhan vain muistaa laittaa ohrasuurimot likoamaan veteen edellisenä iltana
Sillä pitää olla hieno vihreä juokseva öljynektari. Menin valmistamaan keväistä risottoa speldista ja parsasta ja onnistuin siinä mielestäni erittäin hyvin