Mielestäni ihan parhaita ovat papu- ja linssikeitot, jotka nautitaan hyvän leivän kanssa. Ne ovat yksinkertaista maukasta ruokaa ja niiden maku vain paranee uudelleenlämitettäessä
Oletteko koskaan maistaneet paahdettuja härkä- tai soijapapuja. Noita huikean proteiinipitoisia snackseja, jotka eivät sisällä mitään lisättyä, vain sitä itseään ja miedosti suolaa
Kasvimaalla lehtikaali säilyy kyllä pitkään ja kestää pientä pakkastakin. Entinen työkaverini kertoi joskus kaivelleensa joulupöytäänkin vielä tuoretta lehtikaalia ohuen lumikerroksen alta ja se oli ollut aivan hyvää syödä
Mä olen jo pitkään käyttänyt ruoanlaitossa paljon linssejä jakidneypapuja, mutta nyt vasta valmistin ensimmäistä kertaa elämässäni mustapapuja raaoista kuivista pavuista
Mä olen oikeastaan viimeisen vuoden aikana oppinut syömään ja käyttämään linssejä ruoanlaitossa, mutta papujen kanssa en ole vieläkään ystävystynyt kunnolla
maku on kauran japapujen ansiosta omanlaatuinen ja suutuntuma on mukavan. I want to believe -kuva sai nauruhermot kutkuamaan, kun Facebookin Sipsikaljavegaaneissa haikailtiin kaihoisasti nyhtökauran perään
Kuvitellaan pinaattia olevan enemmän japapujen vähän vähemmän muusina. Papu-pekonisalaatti. Talvellakin tekee mieli salaatteja, mutta varsinkin pakkaskeleillä kylmä ruoka kauhistaa
Kotona ei ollut pikakahvijauhetta, joita useimmin näkyi käytettävän (paitsi tuo latte macciato annospussi), joten tukeuduin espresso papuihinja mortteliin, ja hyvin toimivat (voisin kuvitella, että ihan normaali suodatinkahvijauhekin kävisi
Tätä riittoisaa ja proteiinipitoista pataa kannattaa tehdä vaikka tuplasatsi sunnuntaina. Pata vaatii hieman ennakointia papujen liotuksesta kanojen marinointiin, mutta se kaikki on vaivan arvoista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.