Broileri tomaatti pata reseptejä

Marokkolainen pata

Kaada öljyä pataan, mielellään valurautaiseen. Lisää pataan kikherneeet, kesäkurpitsa ja aprikoosit ja keitä vielä 5 minuuttia
Kana-papupata

Kana-papupata

Käytä mieluiten ei tehotuotettua luullista kanaa (ei broileria) eli esim. Lisää liotetut kidney- pavut, huuhdellut linssit, paseerattu tomaatti ja vesi

Kanaa savipadassa

Mausta broileri kuten yllä ja pane pataan. Kuivaa broileri ja hiero siihen suolaa ja pippuria. Laita se savipataan ja purista sitruunamehua päälle
Tilli sydän minttu

Tilli sydän minttu

Improsin tuossa yksi ilta uunibroilerin, jonka jugurttikastikkeen maustoin tillillä, mintulla ja sitruunankuorella

Katalonialainen lammaspata

Lisää pataan lihat ja kanaliemi. Lisää pataan tarvittaessa kanalientä tai vettä. Sekoita joukkoon riisi ja jätä pata hautumaan miedolle lämmölle vielä 20 minuutiksi

Mykonoksen kanipata

Kaada oliiviöljy pataan ja kuumenna voimakkaasti. Siirrä lihat pataan. 1. Leikkaa kani paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhossa

Tunisialainen broileripatee

Lisää tomaattipyree, pavut ja vesi. Kaada ne samaan pataanbroileripalojen kanssa. Nosta pata levyltä. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi

Broileri-pot-au-feu krutonkien kera

Paloittele broileri pienehköiksi paloiksi. Lado broilerinpalat isoon kattilaan. Laita ne keitinliemeen, kun broilerin keittoaika on lopuillaan

Broileri-pot-au-feu hummerin kera

Lisää lautasille myös broileripalat sekä vihannekset. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, laita broileripalat kiehumaan ja keitä hiljalleen 8 minuuttia. 4 broilerin rintapalaa luineen

Coq au vin keitetyllä riisillä

Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös kuutioitu, savustettu siansivu, sipulit ja kokonaiset sienet ja siirrä kaikki pataan

Haudutettu broileri-tomaattipata

Leikkaa broileri kahdeksaksi suunnilleen samankokoiseksi palaksi. Lisää pataan myös sokeri, viini, tomaattipyree ja vesi

Jambalaya

Lisää sitten kinkku, broilerinpalat, riisi ja tomaattimurska. Nosta kuutiot padasta ja ruskista kinkun rasvassa broileripalat

Jambalaya New Orleansin tapaan

Paista pekonikuutiot ja broilerinpalat kullanruskeiksi isossa kuivassa rautapadassa. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää selleri sekä paprikakuutiot ja lopuksi kanaliemi

Kananpoikaa Bonne Femme

Mausta ja ruskista broilerinpalat ja siirrä ne pataan. Ruskista savukylki ja sipulit voissa pannussa ja siirrä nekin pataan

Kanapataa kabanossilla

Paloittele kana pataan sopiviksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, paista makkarapannussa ja laita pataan

Klassinen pot-au-feu

Lisää vihannekset pataan, samoin broileri. Niputa makkarat yhteen ja sido paistit sekä broileri omiksi kääröikseen

Mantelinen broileripata

n pataan. Kumoa pata tarjoiluvadille, ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet. Paloittele broileri, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Nosta broileripalat halkaisijaltaan noin 25 cm. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt. 1 broileri